avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parasirea familiei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parasirea familiei

buna ziua am si eu o intrebare in urma cu cateva ore cumnata mea si-a parasit copilul si sotul si a plecat in strainatate din punct de vedere legal cum ar trebui sa reactioneze cumnatul meu in privinta copilului de 1 an si 2 luni va multumesc.
Cel mai recent răspuns: dumycris88 , utilizator 14:26, 24 Februarie 2011
Sa reactioneze nu stiu daca este cel mai potrivit termen.Pentru moment ar trebui sa apeleze la o ruda apropiata pentru a-i acorda ajutorul necesar ingrijirii copilului, pana la clarificarea situatiei.Sa se asigure ca mama este intr-adevar plecata in straiantate.
Apoi, din punct de vedere legal, acesta, tatal, are atat drepturi cat si obligatii in ceea ce-l priveste pe copil.Are deci dreptul de a-l creste si ingriji , asa cum are si aceasta obligatie.E bine sa se asigure ca plecarea mamei nu este o gluma sau un fapt menit sa-l intimideze pe tata.Daca acest fapt se va confirma, atunci, tatal , va trebui sa decida ce cale alege : divortul, convingerea sotiei sa vina acasa, etc.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Februarie 2011
ContSters181996, utilizator
o "reactionare din punct de vedere legal" este sa ii asigure cea mai buna crestere si educare (atat cat ii sta in putinta)

In concret, ce vreti dvs, sau cumnatul dvs?
Sta cu noi in casa si desi am si eu un copil mic o sa il ajut cat pot nu e vorba de ingrijirea copilului ci de faptul ca au fost despartiti cateva saptamani iar de 2 zile se intorsese cu copilul chipurile sa se impace dar de dimineata nu a mai ramas decat copilul.Daca intradevar ar fi plecat sta 1 an 2 acolo apoi se intoarce si isi ia copilul mare nu ar fi prima care face asa ceva.Cum ar trebui sa se evite acest lucru in cazul in care este posibilDe exemplu cumnatul meu intentioneaza sa reclame la politie plecarea este o alegere buna?
Sa se evite ce anume? ca mama sa se intoarca si sa-si ia copilul gata crescut?
daca da, s in ipoteza in care tatal alege varianta divortului, sa ceara incredintarea copilului spre crestere si educare.
Pai...trebuie sa astepte sa vada cum decurg lucrurile....daca intarzie mult atunci...divort si incredintare minor spre crestere si educare...reclamatia la politie nu este o solutie...nu are efecte...

Alte discuții în legătură

Custodie tecar_petruta tecar_petruta in urma divortului ,cumnata mea a famas cu copilul de 3 ani . Aceasta face tot posibilulsa-l desparta pe copil de tatal sau. de mentionat ca atat tatal cat si ... (vezi toată discuția)
Nu pot vedea copilul Ramona1982 Ramona1982 Cumnata mea s-a mutat la parinti de aproape 2 luni, iar fratele meu face naveta din oras la tara ca sa isi vada copilul. (cumnata mea are domiciliul in oras). ... (vezi toată discuția)
Divort,incredintare minor si partaj liliana elena liliana elena Buna ziua, As dori sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema.Este vorba despre o persoana care doreste sa divorteze si sa-i fie incredintat ... (vezi toată discuția)