avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nu pot vedea copilul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nu pot vedea copilul

Cumnata mea s-a mutat la parinti de aproape 2 luni, iar fratele meu face naveta din oras la tara ca sa isi vada copilul. (cumnata mea are domiciliul in oras). ea refuza sa se intoarca acasa si nu ii da voie sa vada copilul. inca nu a depus actiunea de divort. a sunat si politia fratele meu si a venit la casa parintilor ei. soacra lui l-a jignit si el a plecat. azi cumnata mea i-a zis ca nu isi vede deloc copilul si ca se vor intalni la divort. el isi doreste foarte mult copilul, ce poate face in acest caz...se poate duce la politie sa mearga cu ei la domiciliul parintilor sa isi poata lua copilul (are 11 luni,) sau sa il vada. va rog ajutati-ma. ea a a parasit si domiciliul si sta in casa parintilor ei...unde nu are caldura constanta la copil, baia e in alta casa, pisici...va rog
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:24, 27 Decembrie 2012
Fratele poate doar sa o cheme in judecata pentru stabilirea domiciliului minorului, divort si pensie , politia nu se amesteca in aceste probleme de familie.Instanta va decide un de va sta copilul. Probabil ca minoirul va fi incredintat mamei iar fratele va trebui sa faca o cerere de stabilire program de vizitare minor. Angajati avocat .
Pana la divort, tatal poate cere pe calea ordonantei presedintiale sa se stabileasca un program de vizita.
Da, tatal poate cere insa va trebui sa dovedeasca ca nu il lasa sa vada copilul.
Sa va ganditi la un program de vizita in prezenta mamei pt ca nu cred ca il veti putea lua la domiciliul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanța președințială LLia LLia 1.S-a deschis proces de divort de unul din soți. La momentul deschiderii minorul locuia cu unul din părinti -tatal. Ulterior s-a făcut ordonanța ... (vezi toată discuția)
Deplasarea copiilor in tara si in strainatate c_mircea c_mircea Legea 272 Art. 18 (2) Deplasarea copiilor in tara si in strainatate se realizeaza cu instiintarea si cu acordul ambilor parinti; orice neintelegeri intre ... (vezi toată discuția)
Custodie trans trans sunt taticul unui baietel de 4 ani, sotia a parasit domiciliul impreuna cu baietelul nostru. Acum familia ei m-a amenintat ca ma bate si copilul o sa il vad ... (vezi toată discuția)