avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... vecinii arunca resturile menajere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

vecinii arunca resturile menajere

Buna ziua,

In blocul unde locuiesc balconul de la bucatarie se afla intre doi pereti ...are forma de I_I, iar cei de la partier au facut o extindere intre cei doi pereti si asa m-am trezit cu o terasa la balconul meu (terasa fiind acoperisul extinderii celor de la parter).
Problema este ca vecinii de la etajele superioare arunca resturile menajere (oase, mamaliga, paine, tampoane, ulei etc) si vara pur si simplu nu mai pot deschide geamul. Ies in fiecare sambata pe terasa si fac curat dar in doua zile este iar plin de gunoi.
Am pus un anunt pe usa de la intrare in bloc unde ii rugam respectuos sa inceteze dar dejeaba...parca au inceput si mai si. Mai rau este ca vara au inceput sa apara gandaci de bucatarie. M-am "blindat" cu plasa de insecte dar nu pot aerisi si eu ca omul.
La cine trebuie sa apelez pentru o plangere? Daca este nevoie imi voi lua cateva zile de concediu si am sa stau la panda cu un aparat foto sa-i prind in flagrant...dar la cine sa apelez cu dovezile?
Va rog dati-mi un sfat ca am ajuns la capatul rabdarilor cu acesti vecini mizerabili.
Cel mai recent răspuns: ilierodica , utilizator 10:02, 3 Martie 2019
pana sa ii dati in judecata ar trebui sa identificati care sunt persoanele care arunca resturi menajere. pana atunci ati facut o sesizare scrisa adresata presedintelui asociatiei de proprietari din blocul unde locuiti?
M-am plans doar verbal la doamna unde platesc intretinerea dar a zis ca nu are ce sa faca. Am sa ma interesez cine este presedintele asociatiei si am sa-i comunic si lui.
Este strigator la cer ca in anul 2011 unii sa se comporte ca in evul mediu.
Unde nu exista educatie elementara, ce sa faca presedintele de asociatie? Ca "terasa" aceea, dar nici macar spatiul verde nu este al asociatiei. Ce masuri ar putea lua presedintele?

Domnule, eu stateam la parter, acum multi ani...si in fata geamului de la bucatarie erau aceleasi mizerii pe care le-ati insirat si dv. mai sus, plus mucuri de tigari.
Am pandit catva timp, am vazut cine si ce arunca....m-am dus in gradina, am strans gunoaiele din spatiul verde intr-o punga si m-am dus la usa aluia si le-am varsat pe pres.
Nu stiu ce a zis, nici nu ma interesa, ideea e ca am mai procedat asa de doua ori si la alti vecini...pana cand au inteles cine le varsase gunoiul la usa....ei si?
Cu timpul s-au mai potolit, mai putin mucurile de tigari.... dar eu m-am mutat de-acolo si poate s-or fi lasat si ei de fumat....! :)
Cred ca e singura metoda care are efect in timp. In rest...dat din gura de pomana!
Daca arunca pungi cu gunoi , uita-te in pungi si imposibil sa nu gasesti vreo factura de telefon,reclame de la anumite supermarcheturi etc. pe care sunt trecute adresele destinatarilor.
Du-te cu adresa gasita si cu punga cu gunoaie la usa proprietarului , acesta sigur o sa spuna ca a lasat copiilor sarcina de a duce gunoiul si ca acestia au gresit etc.
Roaga sa cheme copii si sa ii mustruluiasca cu tine de fata.
Te asigur ca nu se va mai intampla niciodata.
Nu arunca in pungi gunoiul ci pur si simplu arunca resturi de mancare (oase, paine, mamaliga, servetele imbibate cu ulei), mucuri de tigara, tampoane cred ( ceva invelit in hartie igienica) etc. Toti vecinii care stau deasupra mea au copii maturi plecati la casa lor.
Mor de ciuda ca inainte statea in apartament bunica mea si cand veneam la ea o certam fiindca credeam ca ea arunca mancare pe terasa fiind de la o vreme senila. Uite ca am aflat ca o certam degeaba pe saraca batranica.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, locuiesc la parterul unui bloc si am probleme cu vecinii ... elena_p2013 elena_p2013 Buna ziua, Locuiesc la parterul unui bloc si am probleme cu vecinii de la etajele superioare care arunca tot felul de gunoaie pe geam si ajung in fata ... (vezi toată discuția)
Balcon la parter emine emine Buna ziua, Locuiesc (cu chirie) intr-un bloc de 4 etaje la parter. Proprietarul a construit in urma cu cativa ani (inainte ca eu sa inchiriezl) un balcon in ... (vezi toată discuția)
Probleme vecina care face mizerie cristi0009 cristi0009 Buna ziua, am si eu o problema cu o vecina care imi arunca resturi de paine, mamaliga, oase pe presul de la intrare.Asta face de mai mult timp, cu pauze, ... (vezi toată discuția)