avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asra Asigurari - \"investigatie privind producerea ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asra Asigurari - "investigatie privind producerea accidentului"

Salutare tuturor!
In primul rand vreau sa va spun ca dupa ce am rasfoit acest forum am observat ca nu sunt singurul care a avut probleme cu socitatile de asigurari care au invocat art. 36, al. 4 din Ordinul CSA nr. 5/2010 si anume inceperea propriei investigatii privind producerea accidentului, investigatie care poate dura pana la 90 de zile, si spre uimirea mea ca totul este legal si ca nu prea se poate face nimic in astea maxim 90 de zile.
Fiind un pic resemnat am totusi cateva semne de intrebare si sper sa ma puteti lamurii.
Dupa aproximativ doua saptamani de amanari am primit instiintarea respectiva de la ASRA in care era specficat urmatorul fragment: "tinand cont de faptul ca acest accident nu a facut obiectul unor cercetari efectuate de autoritatile publice"; ceea ce este foarte adevarat deoarece nu am mers la politie in urma accidentului folosind doar itelegerea amiabila si declaratiile celui care m-a lovit, recunoscandu-si vina.
Daca mergeam la politie sa inteleg ca nu aveau cum sa inceapa respectiva investigatie?
Sau mai bine spus inceperea propriei investigatii de catre societatile de asigurari nu ar trebui sa aiba la baza motive si/sau probe clare?
Specific ca s-au facut poze, s-a primit confirmarea autenticitatii actelor, vinovatul si-a recunoscut vina....
Multumesc!

Numele societatii de asigurari este scris eronat intentionat.
Cel mai recent răspuns: ContSters174925 , utilizator 13:39, 23 Aprilie 2011
si daca mergeati la politie, putea fi la fel, au dreptul sa "cerceteze" ei, ar face orice sa nu plateasca
CSA cu o tacita complicitate le-a dat mana libera asiguratorilor sa faca in termen de 90 de zile propriile cercetari , indiferent daca politia a facut cercetarea evenimentului. In afara constatul amiabil a fost inventat pt a degreva politia de o mare pacoste si acolo nimeni nu contesta acest lucru. Noi suntem mai originali in sensul ca de la inceput am incercat sa scimbam formularul constatului amiabil apoi am introdus investigatia proprie cu un termen deosebit de lung (90 de zile ) si in finbal celebra formula: " VA ADUCEM LA CUNOSTINTA CA EVENIMENTUL NU S-A PRODUS IN LOCUL SIIN CONDITIILE SPECIFICATE , DREPT PT CARE NE VEDEM NEVOITI SA VA REFUZAM DESPAGUBIREA ".Asa ca nu aveti decat sa asteptati sa-si faca mendrele. Rabdare si succes!
Ultima modificare: Miercuri, 23 Februarie 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari
Multumesc foarte mult pt. raspunsuri, sper totusi sa nu ajung cu ei in instanta...si mai sper ca pe viitor sa se autosesizeze cineva si sa ia masuri la abuzurile care se fac in sistemul asigurarilor.
Nu cred ca "Asra" va proceda "neserios" cu clientii sai, doar ca ati avut nesansa sa dati peste un angajat care din "exces de zel vrea sa para altfel de cat pare", cred insa ca nu isi vor da cu firma in cap! De sesizat s-au cam sesizat ei din moment ce CSA vine cu o noua lege a asigurarilor!
niotin, utilizator
Sa precizam cum este legal ca sa nu generalizam exceptiile mai ales cele intentionate, practicate pe scara tot mai larga , rezultat al fenomenului de "molipsire".Art. 36 prevede clar cand se pot face cercetari:

(2) Asigurătorul RCA poate desfăsura investigatii privind producerea accidentului, în termen de cel mult 3 luni de la data avizării producerii evenimentului asigurat, în conditiile în care respectivul accident nu face obiectul unor cercetări efectuate de autoritătile publice.

La Politie nu sunteti luati in seama daca accidentul este usor, (fara victime) decat daca exista o stare de conflict intre participanti, datorata nerecunoasterii vinovatiei.
nucu$, utilizator

Alte discuții în legătură

Accident rutier laurentiu123 laurentiu123 Buna ziua, in urma cu o luna am avut ghinionul sa am un accident rutier: intr-un sens giratoriu nu mi s-a acordat prioritate. La insistentele partii vinovate ... (vezi toată discuția)
Societatea de asigurari nu vrea sa plateasca dauna adycostea adycostea sunt pagubit intr-un accident auto si soc de asigurari nu vrea sa plateasca dauna pe motive subiective! vreau sa ii dau in judecata si sa ma reprezint ... (vezi toată discuția)
Au dreptul sa desfasoare ancheta? catalinastr catalinastr Buna Tuturor, problema pe scurt e simpla: accident de masina, vinovat celalalt sofer, mi-a iesit dauna totala pe masina, trebuie sa recuperez banii de la rca ... (vezi toată discuția)