Salutare tuturor!
In primul rand vreau sa va spun ca dupa ce am rasfoit acest forum am observat ca nu sunt singurul care a avut probleme cu socitatile de asigurari care au invocat art. 36, al. 4 din Ordinul CSA nr. 5/2010 si anume inceperea propriei investigatii privind producerea accidentului, investigatie care poate dura pana la 90 de zile, si spre uimirea mea ca totul este legal si ca nu prea se poate face nimic in astea maxim 90 de zile.
Fiind un pic resemnat am totusi cateva semne de intrebare si sper sa ma puteti lamurii.
Dupa aproximativ doua saptamani de amanari am primit instiintarea respectiva de la ASRA in care era specficat urmatorul fragment: "tinand cont de faptul ca acest accident nu a facut obiectul unor cercetari efectuate de autoritatile publice"; ceea ce este foarte adevarat deoarece nu am mers la politie in urma accidentului folosind doar itelegerea amiabila si declaratiile celui care m-a lovit, recunoscandu-si vina.
Daca mergeam la politie sa inteleg ca nu aveau cum sa inceapa respectiva investigatie?
Sau mai bine spus inceperea propriei investigatii de catre societatile de asigurari nu ar trebui sa aiba la baza motive si/sau probe clare?
Specific ca s-au facut poze, s-a primit confirmarea autenticitatii actelor, vinovatul si-a recunoscut vina....
Multumesc!
Numele societatii de asigurari este scris eronat intentionat.
Bine v-am regasit. Vreau sa va aduc la cunostiinta faptul ca in curand se vor implinii 3 luni de zile de cand astept decizia celor de la "Asra" si resemnat fiind ma gandesc deja sa-mi caut un avocat. Problema este ca nu stiu exact ce avocat sa caut, mai exact ce specializare sa aibe respectivul.
Eu sunt din Craiova si daca aveti vreo sugestie as fii recunoscator daca mi-ati impartasio. Multumesc!
STIMATE DOMN, IN GENERAL ORICE AVOCAT VA POATE REPREZENTA, TOTUSI DACA CEI DE LA SOCIETATEA DE ASIGURARI "A" NU SE GRABESC SA VA RASPUNDA CAUTATI-VA UN AVOCAT SPECIALIZAT IN DREPT CIVIL - DESPAGUBIRI RCA. SUCCES!
Parerea mea este ca acel constat amiabil le lasa o portita deschisa asiguratorilor in ceea ce priveste propria investigatie. Mergand la politie si cu procesul verbal de constatare sa spunem ca este implicata in caz si o autoritate competenta. Chiar si cu PV de la politie asiguratorul poate face propria investigatie.In cazul in care nu primiti un raspuns care sa va multumeasca , puteti actiona in instanta asiguratorul.
Accident rutier
laurentiu123
Buna ziua, in urma cu o luna am avut ghinionul sa am un accident rutier: intr-un sens giratoriu nu mi s-a acordat prioritate. La insistentele partii vinovate ... (vezi toată discuția)