avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Este corecta indemnizatia de somaj primita ?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Este corecta indemnizatia de somaj primita ?

Cumnatul meu a intrat in somaj pe 1 ianuarie 2011 si a primit indemnizatia de somaj in valoare de 382 lei.
Mentionez ca salariul brut din cartea de munca a fost 1300 lei si are vechime de 20 de ani in campul muncii.
Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza indemnizatia de somaj in conditiile date, sau macar daca este corecta suma pe care a primit-o .
Va multumesc.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Cel mai recent răspuns: ContSters193283 , utilizator 19:44, 24 Februarie 2011
1. Din Legea 76/2002:
Art. 39. - (1) Indemnizaţia de şomaj se acordă şomerilor prevăzuţi la art. 17 alin. (1), pe perioade stabilite diferenţiat, în funcţie de stagiul de cotizare, după cum urmează:
a) 6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an;
b) 9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 5 ani;
c) 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.
(2) Cuantumul indemnizaţiei de şomaj prevăzute la alin. (1) este o sumă acordată lunar şi în mod diferenţiat, în funcţie de stagiul de cotizare, după cum urmează:
a) 75% din indicatorul social de referinta, în vigoare la data stabilirii acestuia, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an;
b) suma prevăzută la lit. a) la care se adaugă o sumă calculată prin aplicarea asupra mediei salariului de bază lunar brut pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare, a unei cote procentuale diferenţiate în funcţie de stagiul de cotizare.
(3) Cotele procentuale diferenţiate în funcţie de stagiul de cotizare, prevăzute la alin. (2) lit. b), sunt:
a) 3% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 3 ani;
b) 5% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 5 ani;
c) 7% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 10 ani;
d) 10% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 20 de ani.

2. Indicatorul social de referinta, in vigoare = 500 lei.
3. Daca faceti calculul si nu iese cat a primit de la AJOFM mergeti acolo sa va lamureasca.
Va multumesc foarte mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantumul indemnizatiei de somaj si perioada in care voi beneficia de aceasta etves_tiberiu etves_tiberiu Am o intrebare legata de somaj. Daca eu am lucrat un an de zile cu un salariu de 3.000 RON/luna si dupa acest an sunt dat afara la cat sa ma astept la valoarea ... (vezi toată discuția)
Ajutor somaj florin40 florin40 AM UN SALARIU BRUT DE 850RON SI O VECHIME DE 18ANI CAT O SA FIE AJUTORUL DE SOMAJ (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj tig tig Buna ziua, Cum se calculeaza indemnizatia de somaj? exista limite min/max (vezi toată discuția)