avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ajutor de deces cadru didactic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ajutor de deces cadru didactic

Daca persoana decedata in 29.11.2010 a fost cadru didactic, sotia supravietuitoare beneficiaza de ajutor de deces conform Legii 330/2009 anexa II, Nota, pct.15, citez "personalul didactic beneficiază, în caz de deces, de un ajutor acordat celor îndreptăţiţi în cuantum de 5 salarii ale persoanei decedate, din bugetul asigurărilor sociale de stat". Daca scoala spune ca ajutorul de deces de 5 salarii nu s-a putut acorda deoarece Casa Judeteana de Pensii nu deconteaza decat suma de 1.836 lei, conform Legii 19/2000, iar Casa Judeteana de Pensii a raspuns in scris ca a acordat ajutorul de deces prevazut de Legea 19/2000, pe cine dau in judecata pentru a mi se acorda ajutorul de deces la care am dreptul conform Legii 330/2009?

Alte discuții în legătură

Contracte de munca kristaioana kristaioana Buna ziua, as dori sa va intreb daca am beneficiat de ajutorul de deces in cuantum de 5 salarii- conf Lg. 330/2009 pentru ca tatal meu a fost cadru didactic si ... (vezi toată discuția)
Executare sentinta asigurari sociale ela76 ela76 In speta actiunea mea de obligare a Scolii si a Casei Judetene de Pensii pentru plata ajutorului de deces reglementat de Legea 330/2009(in cazul decesului unui ... (vezi toată discuția)
Ccm la nivel de ramura vs ccm la nivel national miruna.c miruna.c in cazul in care exista CCM la nivel de ramura se aplica prevederile acestuia fata de cele ale CCM la niv national? este vorba de cuantumul unor ajutoare. (vezi toată discuția)