Pe 20 ianuarie s-a tinut recursul pentru suspendarea permisului de conducere (viteza), pe care l-am pierdut. Nestiind ca la recurs nu se mai trimite comunicarea de catre tribunal, am tot asteptat sa mi se comunice rezultatul.
Am sunat intr-un final la Tribunalul Prahova unde am intrebat daca voi primi comunicarea aceasa, iar raspunsul a fost pozitiv -- cred totusi ca doamna aceea era cu gandurile in alta parte.
Totusi, inteleg ca daca trec 15 zile de la hotarare si nu am predat permisul, pedeapsa imi va fi prelungita cu o luna, pierzand si dreptul de reexaminare. Desi cu buna credinta as vrea sa predau permisul, nu stiu care este procedura.
Am o cunostinta care a patit acelasi lucru, insa el merge cu permisul asa de circa 2 ani, fara sa mai primeasca vreo comunicare ori vreo interdicitie de a conduce.
Sa va prezentati la organul de politie si sa predati permisul, asa cum prevede legea. In cazul in care nu procedati astfel si sunteti depistat in trafic la volan, vi se va intocmi dosar penal pentru conducere fara drept.
trebuie sa va interesati la instanta de recurs pentru ca este posibil sa nu se mai comunice hotararea definitiva si irevocabila. luati legatura la registratura sau arhiva instantei.
Mergeti la tribunalul care a judecat recursul , solicitati o copie dupa minuta sau decizia prin care se respinge recursul dvs si cu aceasta si permisul de conducere va prezentati la unitatea de politie care a dispus suspendarea dreptului de conducere , in termenul prevazut de OUG 195/2002 . Fara decizia instantei , respectiv minuta prin care se respinge recursul , politia nu va proceda la retinerea permisului dvs .
Intr-adevar , trebuie sa iau decizia instantei abia apoi sa merg sa depun permisul. Problema ar fi ca instanta este in Ploiesti, iar eu locuiesc in Bucuresti si parca nu as bate un drum pana acolo doar pentru o hartie... exista oare vreo posibilitate de a-mi fi trimisa prin posta?