avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Predarea gestiuni , efectuarea inventarelor .
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Predarea gestiuni , efectuarea inventarelor .

Buna ziua ,
Am lucrat intru-un lant de magazine, tip minimarket , pe durata a aprox. 8 luni am deschis patru magazine si am activat in alte doua avind acesi functie de sef de magazin .
La fiecare predare de magazin nu s-a dispus efectuarea unui inventar , ci sa efectuat in baza unei dispozitii verbala , dispozitie data de DM (district manager ) ce avea in responsabilitate zona , la mult timp ( intre 2 saptamini si o luna )dupa plecarea mea din magazin se efectua un inventar , NU MI-A FOST COMUNICAT IN SCRIS SAU IN ALTA FORMA REZULTATELE , desi am solicitat acest lucru .
La angajare am semnat un acord de constituire a garantiei de gestiune pina la atingerae unui plafon de 2 , 1/2 din salaiul de baza .
INTREBARILE MELE SINT :
-sint legale mutarile acesta fara dispozitie scrisa ?
- poate societatea sa dispuna de suma din garantie , daca nu mi-au fost comunicate eventualele pagube .?
-este acesta suma purtatore de dobinda ?
-suma acesta se plateste in baza unui dispoziti sau cum ??
-cui ma adresez in cazul in care sint nemultumit de aceste aspecte
Ultima modificare: Joi, 24 Februarie 2011
victor sorin, utilizator
Cel mai recent răspuns: gabrielaghm , utilizator 10:21, 25 Februarie 2011
Sa inteleg ca in acest moment vi s-a incheiat contractul de munca? Vi s-a facut nota de lichidare?
Astazi a fost ultima zi , desi am fost in preavizul legal , nu sa dorit prezenta mea la serviciu. aspect stipulat in scris in cererea mea . Pe data de 11 este zi de plata a salariului .

Multumesc si astept detalii .
In mod normal in cazul in care dvs. ati avut gestiunea magazinelor si nu a existat un angajat pe post de gestionar, la inaintarea demisiei angajatorul trebuie sa solicite sa se faca un inventar. Rezultatul acestui inventar este necesar in cazul in care ati avut gestiune pentru nota de lichisare, insa ar trebui sa fiti prezenti si sa vi se comunice daca apar discrepante intre situatia prezentata la inaintarea demisiei si cea care rezulta in urma efectuarii inventarului. Garantia pe care o aveti constituita intra in posesia angajatorului doar in cazul in care exista minusuri in gestiune si doar suma care sa acopere stingerea datoriei. Raportul inventarului trebuie sa va fie pus la dispozitie. Sincer nu stiu unde ati putea sa va adresati in cazul in care constatati ca sa facut un abuz pentru a va lua garantia constituita. Cred ca va trebui sa dati angajatorul in judecata. Pentru mai multe detalii consultati legea gestionarilor (actualizata) [ link extern ] .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gestiune Daniel Valentin Daniel Valentin Bună ziua! In prezent sunt gestionar-vânzător la un magazin de piese auto, lucrez de 8 luni de zile, astăzi mi-am depus demisia cu un preaviz de 20 zile ... (vezi toată discuția)
Lipsa foarte mare la inventar crisulici21 crisulici21 lucrez de 10 ani la o firma cu materiale de constructii ca gestionar iar anul acesta ma scos lipsa 100 de milioane. bani pe care nu i-am furat eu .tin sa ... (vezi toată discuția)
Demisie - gestiune ! Costin79 Costin79 Am in grija doua magazine si gestine la ambele e trecuta pe numele meu. Am descoperit pe camere de luat vederi ca doua angajate au furat din magazin. Mi-am ... (vezi toată discuția)