Bună ziua!
Mi s-a respins de către ITM cererea de înregistrare a contractului colectiv la nivel de unitate, pe motiv că nu am trecut nici în adresa de înaintare, nici în contract că au fost respectate prevederile CCMUN. Nu l-am trecut pentru că înainte de încheierea contractului colectiv am aflat despre denunţarea CCMUN. Ce ma sfătuţi? Să mă prefac că nu ştiu despre acest lucru, şi să trec acolo ce mi se solicită? Dar cum să respect prevederile unui contract denunţat?#-o
Intr-adevar, in instructiunile emise de onor organul superior al ITM-ului, Inspectia Muncii, in cererea de inregistrare trebuie obligatoriu facuta mentiunea ca au fost respectate toate clauzele din CCM incheiat la nivel superior sau la nivel national.
Prin urmare, puteti specifica acest lucru in cererea de inregistrare ... sunt pareri si pareri cu privire la denuntarea CCMN .. eu unul sunt de parere ca CCMN 2007/2010 este inca valabil.
Mulţumesc mult pentru ajutor! Până la urmă este doar o formalitate această menţiune, nu? Întreb pentru că nu am redat efectiv toate prevederile CCMUN în cadrul contractului negociat la nivel de unitate.... :">
In orice caz chiar daca nu aveti prinse "toate"prevederile din CCMNN in contractul la nivel de unitate aceasta nu mi se pare a fi o problema grava intrucat ele sunt oricum obligatoriu de respectat .
Problema este ca al dumneavoastra contract sa nu contina clauze ce duc minimul drepturilor sub cel stipulat in contractul incheiat la nivel superior si cu atat mai mult in CCMUNN.
Ccmunn
ellay_yon
Buna seara, as dori si eu sa stiu daca mai este valabila acea lege din Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National pe anii 2007-2010 ... (vezi toată discuția)