avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Salariu mediu pe unitate - bonus la nastere
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Salariu mediu pe unitate - bonus la nastere

Buna ziua!
Se mai acorda un salariu mediu pe unitate la nasterea copilului? Era un beneficiu conform CCMN 2007-2010, se pastreaza in 2011? Se acorda in sistem privat sau si bugetarilor? Daca sotia este PFA poate beneficia sotul?
Cel mai recent răspuns: nelram , utilizator 22:29, 23 Noiembrie 2011
1. CCMUNN pe anii 2007-2010 nu mai este in vigoare.
2. Daca aveti un CCM aplicabil unitatii dvs. si in care este prevazut acest ajutor banesc la nasterea unui copil atunci il puteti solicita.
tudorvaleriu a scris:

1. CCMUNN pe anii 2007-2010 nu mai este in vigoare.
2. Daca aveti un CCM aplicabil unitatii dvs. si in care este prevazut acest ajutor banesc la nasterea unui copil atunci il puteti solicita.


CCMUN 2011-2014 la
ART.51. - În afară de ajutoarele prevăzute de lege, la care au dreptul, salariaţii vor beneficia şi de următoarele ajutoare:
c) un salariu mediu pe unitate, plătit de aceasta mamei, pentru naşterea fiecarui copil; dacă mama nu este salariată, soţul acesteia beneficiază de plata unui salariu mediu pe unitate;

Intrebarea mea este: Cum poate fi verificat acest salariu mediu pe unitate?


Multumesc. Inteleg ca exista asadar un CCMUNN 2011-2014 aflat in prezent in vigoare? Sotul este ofiter si m-ar interesa daca poate solicita acest ajutor. Calculul e simplu dar greu de verificat.
In concluzie: stiti pe cineva care sa fi beneficiat in 2011 de acest ajutor?
Multumesc.
1. CCMUNN pe anii 2011-2014 nu a fost inregistrat la MMFPS deci nu exista.
2. Legea dialogului social, nr. 62/2011 nu mai prevede incheierea unui CCMUNN ci numai la nivel de unitati, grupuri de unitati si sectoare. Actualele CCM raman valabile numai pana la sfarsitul acestui an.
2. Ce se intampla daca nu exista un CCM la nivel de unitate? Pana la inregistrarea CCMUNN 2011-2014 nu se va plati acest salariu mediu pe unitate?

Alte discuții în legătură

Prima de nastere de la angajator nikoly nikoly buna seara.eu si sotul meu lucram la aceasi societate si vrem sa stim daca vom primim amandoi bani,daca trebuie sa facem 2 cereri pentru a obtine prima de ... (vezi toată discuția)
Prima de nastere acordata de angajator nseitan nseitan ce se intampla cu aceasta prima in 2011? se mai acorda? (vezi toată discuția)
Ccm nu prevede toate clauzele din ccmunn! care se aplica?? adela05 adela05 Buna ziua! Societatea la care lucrez eu are incheiat CCM. In acest contract nu se prevede si art 51 din CCM la nivel national. Intrebarea mea este, in situatia ... (vezi toată discuția)