avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... prima de nastere acordata de angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

prima de nastere acordata de angajator

ce se intampla cu aceasta prima in 2011? se mai acorda?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:05, 19 Aprilie 2011
Nu se stie pana nu va apare noul CCMN ...
avand in vedere ca se va schimba legea din 1 ianuarie 2011, stiti cumva daca mai este acordat acest salariu mediu pe unitate? am intrebat la mine la serviciu la inceputul aceste luni si mi s-a raspuns ca nu. este adevarat?
va multumesc
Ajutorul de nastere este acordat in baza prevederilor CCMN si nu a unei legi ... acest ajutor este prevazut si in Contractului Colectiv de Munca la nivel National pe anii 2011-2014 - art.51 lit.c.
l-a cele discutate mai sus.....am si eu o nelamurire...sotia mea a nascut pe 29 oct.2010 si a facut cerere ptr ajutor de nastere conform CCMN...intrebarea este in mare care ar cam trebui sa fie cuantumul acelui ajutor? cum pot verifica daca ceea ce primesc este acordat in mod corect? si in cazul unui refuz de acordare ce pot face?
1. In CCMUNN pe anii 2007-2010 si in CCMUNN pe anii 2011-2014 se prevede:
Art.51. - În afară de ajutoarele prevăzute de lege, la care au dreptul, salariaţii vor beneficia şi de următoarele ajutoare:
...
c) un salariu mediu pe unitate, plătit de aceasta mamei, pentru naşterea fiecarui copil; dacă mama nu este salariată, soţul acesteia beneficiază de plata unui salariu mediu pe unitate;
...
2. In cazul in care vi se refuza acest ajutor faceti o sesizare la ITM pentru nerespectarea CCMUNN.
3. In acelasi timp puteti da in judecata pe angajator pentru a va plati acest ajutor legal. O puteti face la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.

Alte discuții în legătură

Salariu mediu pe unitate - bonus la nastere butterfly_1976 butterfly_1976 Buna ziua! Se mai acorda un salariu mediu pe unitate la nasterea copilului? Era un beneficiu conform CCMN 2007-2010, se pastreaza in 2011? Se acorda in sistem ... (vezi toată discuția)
Ccm nu prevede toate clauzele din ccmunn! care se aplica?? adela05 adela05 Buna ziua! Societatea la care lucrez eu are incheiat CCM. In acest contract nu se prevede si art 51 din CCM la nivel national. Intrebarea mea este, in situatia ... (vezi toată discuția)
Salar mediu pe unitate pt. nasterea copilului ContSters57911 ContSters57911 Buna ziua, va rog sa ma indrumati ce pot face in acest caz: am solicitat acel salar mediu pe unitate pt. nasterea copilului, in luna mai, insa pana in prezent ... (vezi toată discuția)