avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan - stabilire alcoolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan - stabilire alcoolemie

Buna ziua,
La ora 02:00 am intrat cu masina intr-un ornament stradal al primariei(respectiv o banca). Am parcat masina (putin avariata) in apropiere si apoi am intrat intr-un club de noapte unde am consumat linistit bauturi alcoolice (in cantitati industriale) pana la ora 05:00. Afara langa masina ma asteptau organele de politie care m-au luat pe sus si m-au dus la spital unde mi s-au recoltat probe de sange.

Evidentiez faptul ca au trecut cel putin 3 h de la producerea evenimentului rutier (fara victime sau alte masini implicate) si pana la recoltarea probelor de sange

Nu am dat nici o declaratie scrisa pana acum. Am sustinut ca a condus altcineva dar nu prea m-au crezut.

Mi s-a deschis dosar penal si mi-au suspendat dreptul de a conduce pana la finalizarea cercetarilor pentru conducere sub influienta bauturilor alcoolice.

Ideea e ca probele de sange vor conduce la o alcoolemie mai mare de 1%.

Va rog sa ma ajutati !!!!

Vreau sa stiu daca cei de la IML pot stabili alcoolemia din momentul evenimentului rutier avand in vedere faptul ca eu am consumat bauturi alcoolice ulterior.
Mi se pare nedrept sa-mi anuleze permisul si sa ma aleg cu dosar penal atat timp cat organele de politie m-au luat practic din club si m-au dus la spital pentru recoltarea probelor de sange.
Probabil dosarul va ajunge la organele de cercetare penala din cadrul politiei si nu stiu ce declaratie sa dau.


Multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: robert_11 , utilizator 22:55, 24 Februarie 2011
Dupa producerea evenimentului nu trebuia sa consumati alcool. La vremea respectiva eu am propus si s-a aprobat aceasta modificare a codului rutier. Sic!
Nu aveti nici-o sansa.
Buna seara !
Cred ca cea mai buna varianta pentru dvs. este sa va angajati avocat care sa va consilieze si sa va reprezinte .... este dubios faptul ca dupa ce ati facut accidentul , fara sa anuntati organele de politie in conditiile date , ati mai consumat si bauturi alcoolice ....
cu siguranta situatia ridica mai multe semne de intrebare la care va trebui sa raspundeti la momentul potrivit:
1) De ce ati plecat nestingherit in club dupa producerea accidentului?
2) Ce intentionati in momentul in care v-ati intors la masina dupa ce ati consumat bauturile alcoolice. Doreati sa plecati cu masina acasa ?
3) Ati declarat ca masina a fost condusa de altcineva, de ce dupa iesirea din club erati singur cand ati dat ochii cu Politia?

Acestea sunt putinele din intrebarile posibile si va recomand ferm un avocat !
Daca maestrul din tine considera ca primul tau post e considerat sfat legal. E clar. Promit sa nu apelez niciodata la serviciile tale.

@stefanev

Conform legislatiei, orice accident de circulatie se poate declara la Politie in maxim 24 de ore. Din punct de vedere legal, putea face ce dorea atata timp cat mergea la Politie in timpul util pentru declararea accidentului.

Sunt curios pe ce considerente a fost ales el ca si vinovat pentru distrugerea acelui bun public.
sa presupunem ca ati condus si ati provocat un accident fara victime.
asa cum zicea si robert_11,ce obligatii aveati ?
sa anuntati accidentul in 24 ore. daca aveti martori ca nu erati sub infuenta bauturilor alcoolice in momentul producerii evenimentului nu cred ca politistii au sorti de izbanda cu acest dosar.
intrebarea se pune daca politia a venit la locul accidentului la sesizare si daca mai au si martori care sa sustina ca vi se imp-leticeau picioarele cand ati plecat in club atunci dvs nu avet sanse.
ciudat totusi cum de ati intrat in bar linistit dupa un asemenea eveniment.

Alte discuții în legătură

Recalcularea alcoolemiei dorin_florea dorin_florea Am avut in urma cu 1 an un o problema, un accident. trebuie sa recunosc ca eram sub influenta bauturilor alcoolice, dar, problema este ca aparatul etilotest ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan-sfaturi va rog ! iulian1986 iulian1986 Am sa relatez oarecum pe scurt problema pe care o am . In urma cu 4 zile am fost la o nunta . In jurul orei 03.00 am vrut sa ma deplasez acasa impreuna cu fata ... (vezi toată discuția)
Probleme rutiere, galati iulian67bp iulian67bp Am fost vinovat in producerea unui accident rutier, am avariat o masina parcata, nu au fost victime, doar daune materiale semnificative de ambele parti. ... (vezi toată discuția)