avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... doua functii in aceiasi institutie publica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

doua functii in aceiasi institutie publica

Buna. Am nevoie de o lamurire. Sunt angajat al unei primarii, iar de ceva vreme fac si munca unui coleg al carui contract de munca este suspendat deoarece se afla un concediu de crestere copil pana la 2 ani. As vrea sa stiu daca este legal sa mai am un contract de munca pe perioada determinata (perioada cat se afla colegul meu in concediu crestere copil), deci doua contracte la aceiasi institutie, deoarece fac si munca colegului meu. Daca nu este posibil acest lucru, atunci o alta modalitate prin care as putea fi remunerat pentru munca acelui post suspendat. Mentionez ca primarul este deacord cu aceste lucruri, numai sa gasesc o cale legala. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: sergiu_vlad87 , utilizator 18:46, 6 Martie 2011
Art. 24, alin. 2 din legea 284/2010 "Posturile vacante si temporar vacante aferente functiilor didactice de predare, functiilor de specialitate medico-sanitara si asistenta sociala si functiilor de specialitate artistica, care nu au putut fi ocupate prin concurs, pot fi ocupate prin cumul si de catre persoane din aceeasi unitate si numai in conditiile in care programul functiei cumulate nu se suprapune celui corespunzator functiei de baza".
Deci Legea 284/2010 se aplica, inafara de anexele ce se refera la salarii? credeam ca aceasta Lege nu se aplica in anul 2011, doar Legea 285/2010.
O lege se aplica pan ese abrogata. Desigur trebuie sa fiti si retribuit in consecinta pentru cumul.
justicemn a scris:

Art. 24, alin. 2 din legea 284/2010 "Posturile vacante si temporar vacante aferente functiilor didactice de predare, functiilor de specialitate medico-sanitara si asistenta sociala si functiilor de specialitate artistica, care nu au putut fi ocupate prin concurs, pot fi ocupate prin cumul si de catre persoane din aceeasi unitate si numai in conditiile in care programul functiei cumulate nu se suprapune celui corespunzator functiei de baza".

Exact pe baza` acestui articol , eu NU mai pot fi platita pentru cumul de functii in aceeasi institutie bugetara.Detin o functie de baza (referent) si un sfert de norma suplimentar ca gestionar, dar mi s-a spus ca legea nu mai permite acest lucru incepand cu ianuarie 20011.De vina ar fi , cica, exact articolul 24 de mai sus, care se refera la strict 3 tipuri de posturi vacante:medico-sanitar, didactic si asistenta sociala.
V-as ruga mult sa ma lamuriti si pe mine , e normal sa nu mai fiu platita pentru sfertul de norma , dar munca si raspunderea sa mi se lase in continuare ???
Posturile temporar vacante pot fi scoase la concurs. Daca postul temporar vacant este aferent unei functii publice va trebui sa solicitati avizul ANFP pentru organizarea concursului.Legea nr.285/2010 a salarizarii bugetarilor in 2011 si Legea cadru nr. 284/2010 prevad o majorare a salariului de baza cu un numar de clase de salarizare succesive (de regula 4 clase) pentru persoanele care desfasoara activitati noi in cursul anului, si anume: control financiar preventiv,audit, responsabil in activitatea de urbanism la comune, sau persoanele care lucreaza cu fonduri europene. Diferenta dintre 2 clase de salarizare succesive este de 2,5% din salariul de baza. In rest, nu se specifica nimic pentru salarizarea persoanelor care suplinesc atributiile posturilor vacante,exceptand domeniile medico-sanitar,asistenta sociala, artistic si didactic.

Alte discuții în legătură

2 cim-uri, acelasi angajator?! stelarman stelarman Buna seara! in prezent, in sectorul bugetar, este permis ca acelasi angajat sa aiba 2 cim-uri la acelasi angajator?! In concret: eu angajat la unei unitati ... (vezi toată discuția)
Cumul de funcţii în aceeaşi instituţie publică ? oanaportar oanaportar Bună ziua ! Astăzi s-a discutat la nivel de compartiment Resurse-Umane şi urmează a se da un răspuns cu privire la următoarea problemă: Un ... (vezi toată discuția)
Cumul functii bondocita bondocita Sunt educatoare titulara, gradul I, 24 ani vechime, dubla specializare. Pot ocupa si o catedra in invatamantul primar in aceeasi unitate scolara rin cumul de ... (vezi toată discuția)