avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1174 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme la locul de munca

Salut.

In seara asta am fost anuntat de catre seful direct ca , conducerea a luat decizia sa ma retrogradeze din functia pe care o detin incepand cu 1 martie intr-o functie mai mica si cu scaderea salariului. Daca nu semnez decizia de retrogradare ce se poate intampla din punct de vedere legal? Sau este mai bine sa mentionez ca nu sunt de acord cu decizia conducerii si sa semnez hartia?

Va multumesc pt ajutor?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:21, 25 Februarie 2011
O sa firti convocat la cercetarea duisciplinara unde va puteti apara impotriva luarii acestei masuri daca nu sunteti vinovat.Chiar daca nu semnati de luare la cunostiinta decizia va va fi comunicata si va produce efecte daca nu o contestati in termen de 30 de zile
cristian_l a scris:

Salut.

In seara asta am fost anuntat de catre seful direct ca , conducerea a luat decizia sa ma retrogradeze din functia pe care o detin incepand cu 1 martie intr-o functie mai mica si cu scaderea salariului. Daca nu semnez decizia de retrogradare ce se poate intampla din punct de vedere legal? Sau este mai bine sa mentionez ca nu sunt de acord cu decizia conducerii si sa semnez hartia?

Va multumesc pt ajutor?

Potrivit dispozitiilor Codului Muncii, sub sanctiunea nulitatii absolute nici o sanctiune disciplinara, cu excepţia avertismentului, nu poate fi dispusă mai înainte de efectuarea unei cercetări disciplinare prealabile.
In conditiile in care se va decide sanctionarea dvs fara o astfel de procedura, atunci va puteti adresa Tribunalului in a carui raza aveti domiciliu in termen de 30 de zile de la data comunicarii deciziei pentru anularea acestei decizii de sanctionare.
Mai am o intrebare. Retrogadarea poate fi pe termen nelimitat?
Retrogradarea din funcţie, cu acordarea salariului corespunzător funcţiei în care s-a dispus retrogradarea, se poate face pentru o durată ce nu poate depăşi 60 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de sanctionare saftmiki saftmiki deciziile de sanctionare se inregistreaza la ITM?am un angajat care a a savarsit o abatere si i-am dat un avertisment scris in care am specificat ca i se va ... (vezi toată discuția)
Penalizare 50 la suta din salariu pe nedrept subwooofer26 subwooofer26 Buna ziua , la locul de munca , o firma srl ce comercializeaza materiale de constructii , s-a produs avarierea unei usi metalice in valoare de 4 mii de lei . ... (vezi toată discuția)