avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Daune morale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Daune morale

Intr-un conflict de munca am cerut daune morale.Trebuie sa platesc taxa de timbru?
Cat se calculeaza daca trebuie platita?poate fi platita in rate?
Cel mai recent răspuns: alroco , utilizator 15:55, 25 Februarie 2011
Litigiile de munca sunt scutite de plata taxei de timbru.
asa este ...nu va faceti insa mprea mari sperante...in instantele romane si cei mutilati definitiv sau condamnati pe nedrept obtin cu greu cateva mii de euro
Multumesc!Voi merge totusi inainte,pentru ca unii au uitat de unde au plecat,iar cand au ajuns in functii de conducere isi bat joc de oricine,numai bani sa le iasa.
Chiar daca suntem in Romania,sa nu uitam ca facem parte din Comunitatea Europeana ,unde suntem obligati sa platim aproape tot la standarde europene,uneori chiar mai mult;dar sa nu uitam ca salariile sunt de "sclavi legali".Eu nu voi renunta sa lupt pe calea justitiei pana ce nu ii fac de ras pe cei ce isi bat joc de un popor,de bunul simt al unora(care au mai ramas).
alroco a scris:

Intr-un conflict de munca am cerut daune morale.Trebuie sa platesc taxa de timbru?
Cat se calculeaza daca trebuie platita?poate fi platita in rate?

Cam greu de obtinut daune morale ...
Curtea Suprema de Justitie a decis ca in ceea ce priveste stabilirea cuantumului despagubirilor echivalente unui prejudiciu nepatrimonial, acesta „include o doza de aproximare, dar instanta trebuie sa aiba in vedere o serie de criterii cum ar fi consecintele negative suferite de cel in cauza pe un plan fizic si psihic, importanta valorilor morale lezate, masura in care au fost lezate aceste valori si intensitatea cu care au fost percepute consecintele vatamarii, masura in care i-a fost afectata situatia familiala, profesionala si sociala. Pentru ca instanta sa poata aplica aceste criterii apare insa necesar ca cel ce pretinde daune morale sa produca un minimum de argumente si indicii din care sa rezulte in ce masura drepturile personale nepatrimoniale, ocrotite prin Constitutie i-au fost afectate..."

Alte discuții în legătură

2 sfaturi, va rog ContSters74449 ContSters74449 Buna seara, voi fi concisa si va multumesc anticipat pentru lamuriri: 1) Angajatorul este obligat sa intocmeasca o fisa a postului sau se poate ... (vezi toată discuția)
Recuperare garantie madalin1985 madalin1985 Buna ziua Am si eu cateva nelamuriri cu privire la recuperarea unei garantii de la fostul loc de munca, o sa explic dupa care pun intrebarile la care sper sa ... (vezi toată discuția)
Daune morale IORDAN ELENA IORDAN ELENA buna seara, am o infatisare intr-un litigiu de munca peste putin timp si trebuie sa stabilesc un cuantum pentru daunele morale pe care le solicit. este vorba ... (vezi toată discuția)