rateodoru a scris:
Exista vreo metoda prin care poate fi atacata aceasta lege?
Ordinul presedintelui ANRSC se aplica numai in cazul in care asociatiile au incheiat un contract cu o firma agreata de ANRSC.
Ar trebui sa verificati contractul de prestari servicii incheiat intre Asociatie si firma prestatoare. daca nu exista un act aditional care sa prevada cotele de 30 si respectiv 50%, puteti face o reclamatie la OPC cu privire la nerespectarea clauzelor contractuale.
In contractul de prestari servicii sunt consemnate numarul de repartitoare instalate in fiecare apartament.
Verificati daca toate apartamentele au acelasi numar de repartitoare. Acolo unde, la acelasi nr. de camere (cota indiviza) numarul difera puteti solicita procesul verbal de debransare de la RADET (unii proprietari vrand sa faca economii au debransat, fara aprobare, radiatoarele din bai).
Mi se pare absurd sa se procedeze asa, in conditiile in care repartitoarele nu sunt omologate metrologic
masura respectiva, desi se doreste stiintifica (vedeti pagina cu formule publicata in Monitorul Oficial) a fost gandita mai degraba sa-i descurajeze pe cei care doresc sa se debranseze de la sistemul centralizat (de parca nu ne-am fi saturat de viata la comun din vremuri aparent demult apuse)
Impresia mea, de bun simt, nu neaparat legala, este ca se incalca legea concurentei.
Hai sa vedem lantul desertaciunilor - firma care face repartizarea si numai aceasta:
- comercializeaza aparatele (incercati sa cumparati un repartitor din alta parte - nu prea aveti de unde)
- are aplicatia prin care se executa repartizarea - nu sunt alte firme autorizate sa o utilizeze
In concluzie, consider ca aveti dreptate.
Partea proasta e ca nu va foloseste la nimic.
Si colac, peste pupaza, presupunand ca 50%+1 dintre proprietari au CT, iar restul (adica mai putin de 50%) sunt bransati la sistemul centralizat si au repartitoare (si vor acest sistem de sorginte ... nu vreau sa supar fanii sistemului), conform minunatului Ordin 343/2010 nu prea aveti ce face.