avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurari de sanatate la stat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurari de sanatate la stat

Cum se pot plati asigurarile de sanatate in cazul in care nu sunt incadrat in munca , nu beneficiez de somaj , nici ajutor social , nu am nici un fel de venituri .
Care este suma care trebuie achitata lunar ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:36, 26 Februarie 2011
Mergi la casa de sanatate pe raza jud. tau si adresezi aceeasi intrebure acolo. Se poate, cu contract care trebuie respectat ca de nu te executa silit.
1. Va prezentati la Casa de Asigurari de Sanatate cu actul de identitate si incheiati un contract de asigurare sociala.
2. Contributia lunara este de 5,5% din venitul asigurat. Venitul asigurat nu poate fi mai mic decat salariul minim brut pe economie (670 lei). 670 x 5,5% = 37 lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cotizarea pentru pensie, sanatate, somaj draganmariana draganmariana Buna seara, va rog frumos sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare? Am o cunostiinta din Braila, si doreste sa-si plateasca pensia, sanatatea si somajul ... (vezi toată discuția)
Plata contributii individual kammy13 kammy13 Buna ziua, Va rog sa ma indrumati intr-o problema: Un salariat si-a dat demisia si doreste sa isi plateasca singur contributiile la stat. Ce contributii ... (vezi toată discuția)
Cuantumul contributiilor sociale pentru cei fara loc de munca ANGEL978 ANGEL978 Buna ziua! As vrea sa-mi spuneti si mie care sunt contributiile sociale care trebuiesc platite de o persoana care nu are un loc de munca si care vrea sa ... (vezi toată discuția)