avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... insulta si calomnai
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

insulta si calomnai

insulta si calomnia mai sunt incriminate penal? daca sunt doar infractiuni de cod civil de ce in urma unor astfel de acuzatii , in paranteza fie spus eram acuzat ca am trimis emailuri defaimatoare, am fost chemat la sectie dau declaratii si apoi am primit raspuns de la parchet ca nu se poate demonstra infractiunea? In cazul in care am inteles ca pentru insulta si calomnie se aplica amenzi cine sau ce stabileste cunatumul acestor amenzi? Va intreb asta ca acum chiar am trimis emailuri foarte jignitoare si vreau sa stiu la ce ma astept.....in primul rand pentru ca am injurat si calomniat de a valma vreo 10 insi, pe care -i consider vinovati pentru reclamatia precedenta
Cu respect
Dragos
Cel mai recent răspuns: ContSters194965 , utilizator 13:46, 26 Februarie 2011
cel mai probabil veti primi o amenda administrativa de 1000-1500 lei, procurorul stabileste amenda. insulta si calomnia sunt si nu sunt in vigoare ( legislatie romaneasca ambigua).
Multumesc, mult, dar tot nu inteleg de ce am fost chemat la politie si in plus cum se constata ca e.mailul nu e trimis de alta persoana care foloseste un nume asemanator cu al meu , exista zeci de combinatii sau ca nu mi-a fost furata parola sau am inteles ca acum se poate fura si IP -UL?
trebuie sa va demonstrati nevinovatia cu martori. ei trebuie sa fie audiati si sa va sustina versiunea. trebuie sa mentionati martorii acum la cercetarile politiei/parchetului, daca aveti.
In principiu s-au intamplat urmatoarele ca sa fii mai clar>
in urma cu ceva timp am fost reclamat de o fosta colega ca am trimis emailuri defaimatoare s-a dovedit ca nu eram vinovat, dar ma tras destul pentru asta , din razbunare apoi am trimis circa 20 de e=mailuri in 3 zile in care am amenintat conducerea instiuttiei si pe colegi ca-i voi reclama la DNA pentru niste chestii pe care le stiu daca nu-si prezinta scuze, desemenea i-am injurat in cel mai vulgar mod pe colegi si in special pe conducatorul institutiei, intrebarea mea este ce pedeapsa risc daca voi fi reclamat de acestia.
Cu respect,
Dragos

ps Repet doar am spus ca -i voi reclama la DNA daca ma mai cheama pe la politie si mai fac reclamatii la PARCHET,nu am cerut sume de bani sau alte profituri,,,,,,risc o inculpare pentru santaj sau amenintare,
Cu multa stima va intreb practic ce risc eu in afara de plimbatul pe la politie si eventual o amenda civila de 1000 -1500 de ron? tipii cu care m-am pus sunt f. influenti , este vorba de o universitatea particulara care are ca rector un influent avocat si vicepresedinte la liga,,,,,,nu am voie sa mentionez nume dar ati inteles despre cine e vorba banuiesc.
Cu mii de multumiri si cu regretul ca nu sunteti din bucuresti as fi avut nevoie de ajutorul dvs.
Dragos

Cel vinovat de insulta si calomnie i se va aplica legea care dezincrimineaza infractiunile. Conform art. 10, lit.b) din Codul de procedura penala, acestia vor fi achitati, pentru ca fapta nu exista. Procedura poate fi initiata de instanta - din oficiu, de procurorul de sedinta sau de una dintre parti.
Se pare ca practica inca nu este uniforma, unii netinand cont de dezincriminarea acestor infractiuni, sau nu au luat la cunostinta inca de acest lucru, dar dumneavoastra puteti invoca oricand faptul ca insulta si calomnia nu mai sunt infractiuni si nu vi se poate aplica nicio pedeapsa.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Februarie 2011
ContSters178374, utilizator

Alte discuții în legătură

Infractiuni pe net ContSters194965 ContSters194965 in urma cu ceva timp am fost reclamat de o fosta colega ca am trimis emailuri defaimatoare s-a dovedit ca nu eram vinovat, dar ma tras destul pentru asta , ... (vezi toată discuția)
Insulta pe email ContSters194965 ContSters194965 in urma cu ceva timp am fost reclamat de o fosta colega ca am trimis emailuri defaimatoare s-a dovedit ca nu eram vinovat, dar ma tras destul pentru asta , din ... (vezi toată discuția)
Insulta si calomnie ContSters123185 ContSters123185 ieri am fost chemat la politie sub pretextul ca o fosta colega ma acuza ca prin e/mailuri trimise ei personal si la fostul meu loc de munca o insult si o ... (vezi toată discuția)