avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Ajutor urgent pentru recurs la curtea de apel
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Ajutor urgent pentru recurs la curtea de apel

In Decembrie 2008 am intrat intr-o societate ca administrator cu 80% devenind asociat cu un "prieten"a carui sotie a iesit din societate prin intrarea mea.Din Decembrie 2008 pana in prezent nu am desfasurat activitati financiare in cadrul acelei societati intrucat am inceput cu stangul.Dupa ce am preluat partile sociale ale sotiei"prietenului meu am constatat in scurt timp ca motivul invocat de prietenul meu sa ne asociem respectiv depunerea unui dosar pentru fonduri Europene a fost doar un pretext .In martie 2009 am aflat ca societatea avea mari datorii din Tva si impozit pe profit intrucat acesta luase doua credite din banci si doua autoturisme.De aici incepe jocul lui murdar,Dupa ce am intrat eu in societate el nu a mai platit creditele si ratele si au inceput sa curga somatiile si el a continuat sa nu fie corecti prin simularea unui furt din autoturismul sau a actelor financiar -contabile care au fost furate din masina chiar in momentul in care fortat de mine si de garda financiara care ne chena la control a trebuit sa simuleze luarea actelor de la contabila si disparitia lor.Culmea acea contabila a sa nu mai avea nici copiile actelor in calculator.Am scapat cu Nup in procesul cu garda financiara pentru neprezentarea actelor la control si am ajuns acum cu o hotarare judecatoreasca eliberate de tribunal in care mi se angreneaza raspunderea in solidar cu asociatul meu care a luat doua credite si le-a scurs pintr-o firma care erea a fiului sau in baza unei procuri de la acesta .Intr-un cuvant el platea catre firma fiului si tot el scotea banii din contul firmei fiului in baza procurii data de fiul sau desi firma erea radiata de ORC de la Registrul comertului.Acum vrea sa atac cu recurs acea hotarare cu recurs la curtea de apel intrucat sumele de bani au fost luate si trase din cont pana sa devin eu administrator si nu am beneficiat si eu de ele asa cum scrie in hotararea mentionata si raportul Practicienilor in Insolventa depus contine f multe erori ce pot fi dovedite cu inscrisuri pentru a-mi dovedi nevinovatia.Problema cea mai mare este ca nu dispun de bani pentru angajarea unu avocat care mi-a solicitat 1000 lei duca ce a vazut cum stau in acte doar pentru a-mi intocmi actele considerand ca apararea in sala o pot face si singur.As avea nevoie de ajutor in intocmirea recursului ce trebuie depus pana la 28-02-2011.Va multumesc din suflet pentru ajutor.
Ps.Imi cer scuze,dar aici este doar un rezumat a spetei ,daca este nevoie de explicatii suplimentare pot sta la dispozitie cu explicatii suplimentare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Februarie 2011
ContSters115010, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters115010 , utilizator 12:56, 28 Februarie 2011
In cazul dumneavoastra se poate zice ca ar fi si fapte penale savarsite de asociat. Mai bine adresativa organelor de cercetare si urmarire penala ca sa se efectueze o expertiza contabila si sa arate drumul banilor si cine a beneficiat de ei. Daca trecerea a fost frauduloasa printrun circuit descris de dumneavoastra,,se cheama "furt calificat", Apoi asocierea in locul sotiei s-a facut cu ascundere (a folosit dolul asociatul) unor vicii ce erau in gestiune afirmei. Presupun ca ati facut investitii si dupa ce va scurs de bani firma a fost falimentara si a intrat in insolventa..Este complicat cazul dumneavoastra..
Aveti posibilitatea ca la primul termen de judecata sa formulati o cerere de ajutor public judiciar daca nu aveti venituri, care poate consta in suportarea de catre stat a onorariului avocatului ales, numirea unui avocat din oficiu si scutirea de la plata taxei de timbru. Mai multe detalii gasiti in OUG 51/2008. Pana la primul termen puteti formula singur cererea de recurs, urmand ca in masura in care vi se admite cererea de ajutor judiciar avocatul ales sau numit sa formuleze precizari daca este cazul.
sa ajung la primul termen nu trebuie sa imi fie admis recursul pe care nu stiu sa-l fac ca la tribunal angrenarea raspunderi sa facut in doua termene si am primit hotararea pe care vreau sa o atac cu recurs.Cat despre faptele sale de furt trebuie sa fac o plangere penala care din cate am citit pe internet nu ma va scuti de executorul judecatoresc care imi va bate la usa si care are ce lua de la mine prin executare si de la el nu poate lua nimic ca nu are ce.
Daca se poate as vrea sa fiu ajutat sa formulez acea cerere de recurs la Curtea de Apel.Unde depun acea cerere?La instanta care a emis hotararea respectiv Tribunal?
ce suma ati platit pentru cei 80% din societate ???

Alte discuții în legătură

Respinge ca inadmisibilã cererea de aderare ContSters115010 ContSters115010 Buna ziua,am atacat la Curtea de apel o hotarare a Tribunalului SENTINŢA NR.114 Admite cererea şi în temeiul art. 138 alin 1 lit a şi d din L 85/2006 ... (vezi toată discuția)
2 cereri de recurs formulate impotriva aceleiasi hotarari! CRISTIAN CIRMACIU CRISTIAN CIRMACIU Buna seara. Va rog sa imi spuneti cum credeti ca ar trebui sa procedez in legatura cu urmatoarea speta: - o clienta a \\"declarat\\" recurs impotriva unei ... (vezi toată discuția)
La care instanþã se depune un recurs? leusan leusan Unde se depune recursul la o hotarare a Trib pe contencios administrativ? (vezi toată discuția)