avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... La care instanþã se depune un recurs?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

La care instanþã se depune un recurs?

Unde se depune recursul la o hotarare a Trib pe contencios administrativ?
Cel mai recent răspuns: leusan , utilizator 13:59, 20 Aprilie 2013
La tribunal; acesta va trimite cererea de recurs impreuna cu dosarul la instanta competenta sa judece recursul.
Este obligatoriu sadepun motivele odata cu cererea sau le pot depune printr-un memoriu separatcatre instanta competenta?
Recursul se depune la instanta a carei hotarare se ataca ( art.302 c.proc.civ.)
Recursul se va motiva prin insasi cererea de recurs sau inauntrul termenului de recurs ( art.303 al.1 c.proc.civ.)
Prin urmare atat cererea de recurs cat si motivele ( daca le formulati separat) se depun la instanta a carei hotarare se ataca, cu conditia motivarii recursului inauntrul termenului de recurs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Aprilie 2013
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
In noul cod de procedura civila se mai prevede in procesele civile optiunea judecarii in lipsa ? La ce art gaesc acest lucru? Si la recurs pot solicita judecarea in lipsa? Sau e obligatoriu sa iau un avocat? Am o prietena licentianta in drept ,as putea s-o deleg pe ea sa ma reprezinte?Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cred ca dvs. va judecati pe vechiul cod de procedura si nu pe noul cod!

Puteti solicita si in recurs judecarea in lipsa.

Prietena dvs. licentiata in drept nu inseamna ca este si avocat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Aprilie 2013
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat

Alte discuții în legătură

Tardivitate recurs ni_leta ni_leta Buna ziua si Paste fericit!! Va rog daca imi poate raspunde cineva: Am declarat recurs (calea de atac nu prevede si apelul ci numai fond la Tribunal si ... (vezi toată discuția)
Recurs la iccj gabyteo gabyteo Buna ziua Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns urgent. Am avut un proces judecat in prima instanta la Curtea de Apel. Am pierdut si vreau sa fac ... (vezi toată discuția)
Pana cand se pot depune motivele recursului ? lungu1on lungu1on Proces tribunal , litigii de munca , drepturi salariale , castigat , recurs 10 zile . Parata face recurs dar nu-l motiveaza . 1. Motivarea trebuie facuta in ... (vezi toată discuția)