avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tardivitate recurs
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tardivitate recurs

Buna ziua si Paste fericit!!
Va rog daca imi poate raspunde cineva:
Am declarat recurs (calea de atac nu prevede si apelul ci numai fond la Tribunal si recurs la Curtea de Apel) in termenul legal de 15 zile. Am specificat faptul ca il voi motiva pana la primul termen de judecata. Se poate invoca tardivitatea motivarii?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ni_leta , utilizator 12:07, 25 Aprilie 2011
indicat ar fi sa aveti motivele la primul termen, pentru a nu exista probleme procedurale.
Ultima modificare: Luni, 25 Aprilie 2011
ContSters191851, utilizator
Recursul se va motiva prin însăşi cererea de recurs sau înăuntrul termenului de recurs (art.303 alin.1 C.proc.civ.).
Instanta Suprema a decis ca, „dacă recursul nu a fost motivat în termen prin declaraţia de recurs, motivele de casare trebuie depuse obligatoriu în termenul de 15 zile de la comunicarea hotărârii” .
Daca nu a fost motivat in termenul de 15 zile de la primirea Sentintei , recursul este anulat ca nemotivat , nu este tardiv. Tardivitatea se refera la nedeclararea recursului in termenul de 15 zile .
Va multumesc pentru ajutor. Eu nu am solicitat casarea ci modificarea sentintei instantei de fond, avand in vedere ca nu am cale de atac si apelul. Am mentionat ca motivele si dezvoltarea lor le voi depune pana la primul termen de judecata conf. disp. art. 302 indice 1 alin. (1) Cod proc. civ. Instanta poate anula recursul?
Va multumesc.
Recursul este nul ca nemotivat, dacă nu a fost motivat în termenul legal (art.306 C.proc.civ.) .

Alte discuții în legătură

Exceptie in recurs Mihai Pop Mihai Pop Buna seara La ce se refera excepţia nulităţii declarării recursului ca urmare a nemotivării căii de atac? Nu inteleg, daca ma poate ajuta cineva Va ... (vezi toată discuția)
Nulitate recurs civil? dandanaua dandanaua Am declarat recurs impotriva unei sentinte nesusceptibile de apel, dupa doua saptamani de la pronuntare, deci inainte cu cateva zile de aparitia hotararii ... (vezi toată discuția)
Recurs la iccj gabyteo gabyteo Buna ziua Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns urgent. Am avut un proces judecat in prima instanta la Curtea de Apel. Am pierdut si vreau sa fac ... (vezi toată discuția)