avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pana cand se pot depune motivele recursului ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pana cand se pot depune motivele recursului ?

Proces tribunal , litigii de munca , drepturi salariale , castigat , recurs 10 zile .
Parata face recurs dar nu-l motiveaza .
1. Motivarea trebuie facuta in termenul de 10 zile sau pana la primul termen la CA ?
2. Daca procesul e deja inregistrat la CA , motivele se depun la tribunal sau la CA ?

Cel mai recent răspuns: lungu1on , utilizator 11:41, 19 Februarie 2011
1. Motivarea trebuie facuta inalauntrul termenului de 10 zile.
2. Motivele de recurs se depun , avand in vedere ce am scris la pct 1, la tribunal, in termenul de 10 zile, fiind apoi intregul dosar trimis catre CA.
Multumesc !
Sa inteleg ca daca motivarea a fost depusa dupa inregistrarea la CA , recursul va fi anulat ? ( De fapt motivarea s-a facut la o saptamana dupa inregistrarea la CA si a fost depusa la tribunal ; de ce a mai fost primita ? )
Arhiva nu are competenta de a verifica daca un recurs e sau nu in termen ... cel care dispune asupra acestui aspect este doar completul de judecata caruia i-a fost repartizata cauza.
In principiu recursul trebuie declarat nul pentru nemotivare in termen.
lungu1on a scris:

Proces tribunal , litigii de munca , drepturi salariale , castigat , recurs 10 zile .
Parata face recurs dar nu-l motiveaza .
1. Motivarea trebuie facuta in termenul de 10 zile sau pana la primul termen la CA ?
2. Daca procesul e deja inregistrat la CA , motivele se depun la tribunal sau la CA ?

1. Recursul se va motiva prin însăşi cererea de recurs sau înăuntrul termenului de recurs (art.303 alin.1 C.proc.civ.).
Coroborând aceste prevederi cu cele ale art.301 C.proc.civ., se deduce că termenul de motivare a recursului in litigiile de munca are aceeaşi durată cu termenul de exercitare a recursului, adică de 10 zile.

2. Potrivit art.302 C.proc.civ., recursul se depune la instanţa a cărei hotărâre se atacă. Textul fiind de strictă interpretare, rezultă că motivele de recurs formulate separat de cererea de recurs nu trebuie depuse la instanţa a cărei hotărâre se atacă .
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs qwerta qwerta Buna ziua. Am si eu doua intrebari:1.Punerea in aplicare a unei sentinte civile ,privind solutionare cerere si comunicare informatii se suspenda daca partea ... (vezi toată discuția)
Recurs respins ContSters82334 ContSters82334 Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu o nelamurire.M-am judecat cu angajatorul, am castigat procesul partial, daunele morale nu mi-au fost acordate ... (vezi toată discuția)
Recurs la iccj gabyteo gabyteo Buna ziua Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns urgent. Am avut un proces judecat in prima instanta la Curtea de Apel. Am pierdut si vreau sa fac ... (vezi toată discuția)