avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recurs respins
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recurs respins

Buna ziua,

Va rog frumos sa ma ajutati cu o nelamurire.M-am judecat cu angajatorul, am castigat procesul partial, daunele morale nu mi-au fost acordate pentru care am facut recurs.Pentru recurs am facut urmatorii pasi:
-hotararea sentintei s-a dat in 26.05.2009
-am luat copie de pe minuta in 29.05.2009
-am depus recurs la tribunal in 10.06.2009
Sentinta finala cu motivarea mi-a venit in 20.06.2009 si primul termen al recursului a fost in 14.07.2009 unde s-a amanat din cauza avocatului paratei ca nu este in oras.
Astazi a fost un nou termen, un alt complet de judecata si ne-a respins recursul pentru ca nu a fost depus in termen.Poate sa spuna si mie cineva de specialitate unde a fost greseala si daca se mai poate face ceva.S-a dat un nou termen pe 18.08.2009 dar pentru recursul angajatorului impotriva sentintei de fond.
Rectificare:
Recursul a fost respins deoarece motivatia a fost depusa cu 5 zile inainte de primul termen si ca ar fi trebuit cu 15 zile de la data primirii sentintei fiindca este recurs , nu apel.

Poate sa am lamureasca cineva???

Ultima modificare: Marți, 28 Iulie 2009
ContSters82334, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters82334 , utilizator 19:24, 28 Iulie 2009
Dvs. ati declarat recurs formuland doar o cerere. Motivele de recurs trebuia sa le depuneti in termen de 10 zile de la comunicarea hotararii.

Potrivit art. 306, alin. (1) Cod procedura civila, "recursul este nul daca nu a fost motivat in termenul legal (...)".

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Nu-i nimic daca ati pierdut recursul. Incercati in urmatoarea cale de atac pana le epuizati pe toate.
Corect punctat de Gabriela Pintea.
Si nu trebuie uitat ca in litigiile de munca termenul de recurs este de 10 zile, si nu de 15 zile ca in procedura comuna.
=D> Gabriela Pintea si Rozi.
Cai de atac ordinare in litgii de munca nu mai sunt. Pentru promovarea cailor de atac extraordinare, trebuie sa va inscrieti in motivele limitativ enumerate de codul de procedura civila.
1. Hotararile pronuntate in prima instanta in litigiile de munca sunt supuse recursului si nu apelului. Termenul de recurs este de 10 zile de la data comunicarii hotararii.
2. Recursul se va motiva prin însăşi cererea de recurs sau înăuntrul termenului de recurs (art.303 alin.1 C.proc.civ.).
Coroborând aceste prevederi cu cele ale art.301 C.proc.civ., deducem că termenul de motivare a recursului are aceeaşi durată cu termenul de exercitare a recursului, adică de 10 zile.
3. Sancţiunea nemotivării recursului este stabilită prin dispoziţiile art.306 alin.1 C.proc.civ., potrivit cărora, recursul este nul dacă nu a fost motivat în termenul legal, cu excepţia cazurilor prevăzute în alin. 2.

Alte discuții în legătură

Exceptie in recurs Mihai Pop Mihai Pop Buna seara La ce se refera excepţia nulităţii declarării recursului ca urmare a nemotivării căii de atac? Nu inteleg, daca ma poate ajuta cineva Va ... (vezi toată discuția)
Recurs nemotivat in termen ContSters42601 ContSters42601 Buna ziua, Va rog daca e posibil sa ma ajutati cu un sfat.Impotriva unei sentinte care imi era in parte favorabila pronuntata de instanta de contencios adm . ... (vezi toată discuția)
Tardivitate recurs ni_leta ni_leta Buna ziua si Paste fericit!! Va rog daca imi poate raspunde cineva: Am declarat recurs (calea de atac nu prevede si apelul ci numai fond la Tribunal si ... (vezi toată discuția)