avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recurs nemotivat in termen
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recurs nemotivat in termen

Buna ziua,
Va rog daca e posibil sa ma ajutati cu un sfat.Impotriva unei sentinte care imi era in parte favorabila pronuntata de instanta de contencios adm . a tribunalului am formulat recurs.Nu am motivat insa si recursul astfel ca abia dupa circa 60 zile cind am fost citat am depus si motivarea acestuia .Se pare ca instanta sa sesizat din oficiu asupra nemotivarii.
Am 2 intrebari:
1.Daca mai exista vreo cale de atac avind in vedere nemotivarea recursului in termenul legal luata in considerare de instanta?
2.Prin sentinta initiala pirita era obligata sa-mi furnizeze informatii de interes public ,informatii ce nu mi le-a comunicat nici in prezent dupa 90 zile de la pronuntarea sentintei tribunalului.Faptul ca eu am depus recurs impotriva sentintei ii dadea dreptul sa nu mi le comunice?
Cel mai recent răspuns: ContSters42601 , utilizator 13:28, 20 Februarie 2008
Sancţiunea nemotivării recursului este stabilită prin dispoziţiile art.3021 şi 306 C.proc.civ., potrivit cărora :
- cererea de recurs este nulă dacă nu cuprinde motivele de nelegalitate pe care se întemeiază recursul şi dezvoltarea lor sau, după caz, menţiunea că motivele vor fi depuse printr-un memoriu separat (art.3021 lit.c C.proc.civ.)
- recursul este nul dacă nu a fost motivat în termenul legal, cu excepţia cazurilor prevăzute în alin. 2. (art.306 alin.1 C.proc.civ.)
Aşadar, dacă nu v-ati motivat recursul sau nu l-ati motivat în termen – şi nici nu s-au ivit motive de ordine publică – recursul este nul.

Totusi nu va inteleg de ce a-ti formulat recurs impotriva unei hotarari care v-a fost favorabila?#-o
In parte favorabila...
Despre suspendarea executarii, vedeti in legea pe care v-ati bazat recursul daca acesta suspenda executarea...
Daca e sentinta, inseamna ca e o hotarare fara drept de apel, astfel ca instanta poate sa examineze cauza sub toate aspectele. Astfel incat depuneti pana la termenul de judecata toate probele in sustinerea recursului (inscrisuri) si poate instanta le ia in considerare. E doar o incercare, ca micuta daca partea adversa invoca nulitatea...
E mai bine daca aveti, asa cum a spus si colegul, motive de ordine publica.
In Legea 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, publicat in M.Of. nr. 663 partea I din data 23.10.2001 nu este prevazuta nicio dispozitie cu privire la judecarea recursului sau la suspendare executarii.
Consider ca se aplica legea contenciosului administrativ, care prevede ca in cazuri bine justificate şi pentru prevenirea unei pagube iminente, după sesizarea, în condiţiile art. 7 din Legea nr.554/2004, a autorităţii publice care a emis actul sau a autorităţii ierarhic superioare, persoana vătămată poate să ceară instanţei competente să dispună suspendarea executării actului administrativ unilateral până la pronunţarea instanţei de fond. În cazul în care persoana vătămată nu introduce acţiunea în anularea actului în termen de 60 de zile, suspendarea încetează de drept şi fără nicio formalitate.

Da, scuze elis, am fost incompleta in exprimare... ma refeream la executarea hotararii primei instante, ca intreaba omul daca nu trrebuia emis totusi actul si daca faptul ca el a atacat sentinta poate fi motiv pentru partea adversa sa nu execute dispozitivul sentintei...
II RASPUND DOMNULUI ELIS ,CARE MA INTREBAT DE CE AM FACUT RECURS DACA SENTINTA IMI ERA FAVORABILA .INSTANTA SA PRONUNTAT SI MI -A ACCEPTAT IN PARTE CEREREA ,OBLIGIND INSTITUTIA SA-MI COMUNICE INFORMATIILE PUBLICE SOLICITATE DAR NU MI-A ACCEPTAT SI DAUNELE MORALE SOLICITATE.RECURSUL L-AM FACUT PENTRU ACORDAREA DAUNELOR MORALE.PRECIZEZ CA NICI IN PREZENT INSTITUTIA NU A FURNIZAT INFORMATIILE LA CARE O OBLIGA INSTANTA.
Plingerea in instanta a fost facuta in temeiul legii 54/2001
Ultima modificare: Miercuri, 20 Februarie 2008
ContSters42601, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptie in recurs Mihai Pop Mihai Pop Buna seara La ce se refera excepţia nulităţii declarării recursului ca urmare a nemotivării căii de atac? Nu inteleg, daca ma poate ajuta cineva Va ... (vezi toată discuția)
Recurs respins ContSters82334 ContSters82334 Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu o nelamurire.M-am judecat cu angajatorul, am castigat procesul partial, daunele morale nu mi-au fost acordate ... (vezi toată discuția)
Recurs qwerta qwerta Buna ziua. Am si eu doua intrebari:1.Punerea in aplicare a unei sentinte civile ,privind solutionare cerere si comunicare informatii se suspenda daca partea ... (vezi toată discuția)