avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Art 1786 alin 1 Cod Civil sau prescrierea inscriptiei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Art 1786 alin 1 Cod Civil sau prescrierea inscriptiei ipotecare?

Art. 1786. Inscriptiile conservã dreptul de privilegiu si de ipotecã în curs de 15 ani din ziua în care s-au fãcut inscriptiile. Efectul lor înceteazã dacã inscriptiile nu au fost reînnoite înaintea expirãrii acestui termen.

ipoteca este din 94,pot cere stergerea din RTI pe baza acestui articol ??:(

Alte discuții în legătură

Prescriptie ipoteca imobil Selenus Selenus Buna ziua, problema este urmatoarea: pentru un credit ipotecar ce trebuia sa se incheie in 1993 (ultima rata) care este termenul de prescriptie? Adica de la ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobil ContSters83983 ContSters83983 Buna ziua!Am aflat de curand ca am un privilegiu inscris pe imobil atunci cand am dorit sa il vand.Privilegiul ar fi fost inscris in anul 2000.Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Probleme la cartea funciara adventure adventure In 1998 am cumparat un apartament pentru care am achitat restul de pret la circa o luna dupa autentificarea contractului de vanzare-cumparare. Declaratia ... (vezi toată discuția)