avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie cu scutire de raport si contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie cu scutire de raport si contract de intretinere

Buna ziua,
Bunicul meu a facut cu mama un contract de donatie cu scutire de raport si clauza de uzufruct viager in favoarea lui asupra unui imobil.Mama fiind plecata in America sora mea s-a oblgat printr-un act de intretinere sa aiba grija de bunicul(mancare,medicamente,mormantare) .Mama a murit inaintea bunicului .Ce se intampla acum cu donatia?Se face succesiune dupa mama?Sora mea mai are obligatia sa aiba grija de bunicul? Cui revine imobilul?
Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 21:41, 27 Februarie 2011
Da, se face succesiunea dupa mama dvs. mostenitor fiind dvs. Da, sora mai are obligatia de intertinere daca actul prin care s-a obligat nu era cu termen.
trebuie dezbatuta succesiunea dupa mama dvs.iar obligatia de intretinere a bunicului va revine dvs si sorei dvs.
Imobilul va apartine dumneavoastra si sorei dumneavoastra (si sotului mamei daca are, precum si altor frati/surori daca mai aveti). Mama dumneavoastra era proprietar datorita contractului de donatie. Acum trebuie dezbatuta mostenirea dupa mama. Oricum, bunicul are dreptul sa ramana in imobil pana la moartea lui, intrucat are dreptul de uzufruct viager.
Obligatia de intretinere apartine surorii, nu dumneavoastra.
Dumneavoastra sunteti tert fata de contractul de intretinere. Am o intrebare : care este obiectul contractului de intretinere? Este un alt imobil, nu acelasi, nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. ma numesc gheorghe cristian si as vrea sa va adresez ... Gheorghecristian663 Gheorghecristian663 Buna ziua. Ma numesc Gheorghe Cristian si as vrea sa va adresez urmatoarea problema: Tatal meu a primit un apartament de la mama lui, printr-un contract de ... (vezi toată discuția)
Succesiune StefanL61 StefanL61 In urma decesului unuia din parinti am deschis dosar de succesiune la motariat pentru un imobil, avand ca urmasi implicati pe sora mea, pe mine si pe parintele ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare sau variante de cedare la mostenirea unui imobil crystyna04 crystyna04 Tata a murit de curand si mama vrea sa mi lase mie apartamentul,pentru ca am grija de ea.Sora mea vrea sa mi dea partea ei prin donatie. ... (vezi toată discuția)