avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Bunica ii poate face testament mamei pe toata casa?Acesta poate fi atacat in justitie de sora vitrega?
Cel mai recent răspuns: raluca77 , utilizator 20:26, 15 Aprilie 2011
Orice act poate fia tacat in justitie, in virtutea principiului
liberului acces la justitie, sansele de reusita difera.
sora vitrega a mamei este fiica bunicii dumneavoastra ori bunica este mama vitrega?
Daca este fiica naturala, testamentul poate fi "atacat". Descendentii sunt mostenitori rezervatari. Daca nu este fiica bunicii, atunci in principiu orice actiune a fiicei vitrege pentru atacarea testamentului ar fi respinsa ca lipsita de interes. Iar daca mama dumneavoastra este unica fiica a bunicii, nici nu e necesar sa faca testament, ca oricum e unica mostenitoare.
Mai este insa o problema....bunica este unicul proprietar asupra casei? Casa a fost bun comun cu sotul? Sotul (bunicul) mai traieste? Daca nu mai traieste, s-a dezbatut succesiunea dupa moartea lui? Sora vitrega este fiica doar a tatalui?
Intotdeauna sunt multe intrebari...raspunsul corect trebuie dat dupa o analiza corecta a situatiei.
Ultima modificare: Duminică, 27 Februarie 2011
Mihaela Enache, Avocat
Mama este singurul copil al bunicii.Bunicul nu mai traieste si avea o fata dintr-o alta casatorie.La moartea lui ambele fete(mama mea si sora vitrega au cedat in favoarea bunicii,asta intamplandu-se in 1990).Acum si-a aduS AMINTE CA AR AVEA SI EA PARTE. PE NOI NE INTERESEAZA SA SE LAMUREASCA LUCRURILE SI CUM SA FACEM SA FIE BINE PE VIITOR FARA ALTE COMPLICATII.
Cum i-a cedat mamei vitrege? Ce act s-a incheiat?
Au facut succesiunea si au cedat amandoua in favoarea bunicii ,acum bunica fiind unic proprietar.

Alte discuții în legătură

Identificarea moștenitorilor simioncarmen simioncarmen mama cu tatal vitreg au construit o casa. Eu sunt unica fiica (din partea mamei), tatal vitreg nu are rude de gradul 1. Dupa moartea lor cine mosteneste casa? ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune? goghita goghita Am ingrijit mai multi ani pe unchii mei (matusa e sora bunicii, pe linie materna). Nu aveau copii. Matusa, ruda mea de sange, de altfel a decedat. Dupa 6 ... (vezi toată discuția)
Mostenire - succesiune simao simao Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o opinie pentu speta de mai jos. Ma intereseaza cum se va impartii masa succesorala a bunicii mele in conditiile in care ... (vezi toată discuția)