avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Revizuire - anulare proces verbal de contraventie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Revizuire - anulare proces verbal de contraventie

Am pierdut actiunea ce avea ca obiect plangere contraventionala atat la fond, cat si larecurs. Fac precizarea ca prima instanta a facut o analiza extrem de simplista a temeiniciei procesului verbal, neluand in calcul faptul ca s-au administrat probe cu inscrisuri si martori. Mai precis, nu a inlaturat motivat mijloacele de proba in circumstantiere.
As intreba daca este admisibila o cerere in revizuirea hotararii de fond, (care a ramas definitiva inca de la momentul pronuntarii - fiind neatacabila cu apel) pe motivul 322 pct. 10(daca CEDO a constatat o incalcare a drepturilor omului datorita unei hot. jud., iarconsecintele grave etc) chiar daca am formulat recurs.
Va multumesc! Orice parere este bine venita!
Cel mai recent răspuns: 666. , utilizator 17:22, 16 Martie 2011
Este exclus art. 322 pct.1o deoarece nu aveti o hotarire de la CEDo, numai primele 6 puncte de la art. 322 ar fi de utilizqata daca sunt indeplinite conditiile cerute de lege
Ai pierdut fondul si recursul...urmeaza contestatie in anulare (la recurs), apoi va urma revizuirea. Totul e sa te incadrezi in cele 30 de zile, la fiecare noua actiune, chiar daca nu ai primit sentinta, hotararea sau incheierea (s-ar putea nici sa nu le primesti, decat cu cerere).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere revizuire Cimss Cimss Buna ziua, Am avea o nelamurire : cererea de revizurie intr-un dosar comercial in cat timp se poate face de la data pronuntarii sentintei ??? este vreun ... (vezi toată discuția)
Revizuire shhomerul shhomerul in cazul unei revizuiri a unei hotarari a instantei de recurs atunci cand s-au judecat doua recursuri atat al paratului cat si al reclamantului care este ... (vezi toată discuția)
Termen de exercitare a caii revizuirii avvaslui avvaslui As dori opini in ceea ce priveste momentul de la care se calculeaza termenul de o luna pentru revizuire. Astfel, impotriva unei decizii din apel s-a formulat ... (vezi toată discuția)