avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale bilant pentru o firma dizolvata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

bilant pentru o firma dizolvata

O intrebare. Am avut o firma din 2000. In 2009, am suspendat-o. LA inceputul lui februarie registrul comertului a chemat firma in judecata pentru dizolvare, pentru ca nu am depus bilantul. Cererea a fost admisa, urmand ca pe la sfarsitul lui martie sentina sa devina definitiva. Trebuie sa mai depun ultimele bilanturi? Unii mi-au spus ca nu mai trebuie, altii mi-au spus ca daca nu le depun, chiar daca firma e dizolvata, voi primi eu amenda. Va rog sa ma lamuriti. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 15:38, 28 Februarie 2011
Nu mai depuneti nimic daca s-a dizolvat firma ,intrucat ea nu mai poate functiona, nu mai poatea vea angajati,nu mai poate folosi stampila,nu mai exista.Urmeaza sa fie radiata din reg,.Comertului , nu mai poate plati amenzi, nu mai are patrimoniu probabil .Prezentati sentinta de dizolvare legalizata la sectia financiara daca mai primiti ceva.
Ok. Asa mi se pare si mie normal. Dar un functionar de la Anaf mi-a zis ca daca nu depun bilantul o sa primesc amenda. Ce sa inteleg? ca pot fi amendat eu daca nu am depus bilantul la o firma care a si fost dizolvata intre timp? multumesc.
Dizolvarea societatii este o stare a societatii indreptata spre lichidare-radiere din registrul comertului. Societatea exista, dar sa ma exprim plastic este,, in moarte clinica". In aceasta perioada, in conditiile legii se pot efectua demersuri in vederea reabilitarii societatii sau se poate desemna un lichidator care sa se ocupe de procedura de lichidare-radiere din registrul comertului. Pana la desemnarea lichidatorului, situatia financiara a societatii se depune la ANAF, altfel puteti sa va alegeti cu sanctiuni.
Ok. Multumesc pentru raspunsuri.
Dar, din pacate, doi consultanti, ambii cu calificativul 10, se contrazic :)
Ce sfat sa urmez? Sa las lucrurile sa mearga de la sine, pentru ca nu pot sa primesc amenda eu, ca persoana fizica, sau sa platesc contabil sa imi depuna bilanturile restante, chiar daca firma este dizolvata?
Multumesc.
Stimate domn, raspunsurile pe care le primiti pe acest site conform regulamentului nu constituie consultanta juridica sau si daca ar constitui, de multe ori trebuie sa le primiti cu anumite rezerve. In problema dvs. vi s-au dat niste sfaturi de care daca doriti puteti sa tine seama sau nu. Pentru a va edifica asupra problemei ridicate va recomand sa cititi si art. 36-42 din Legea contabilitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere bilant stegeran_b stegeran_b Am o firma suspendata din februarie 2010 pe care nu vreau sa o mai activez. daca nu depun bilanturile de acum inainte ce se intampla? o radiaza din oficiu daca ... (vezi toată discuția)
Am un srl ce nu a functionat niciodata erdogan erdogan in 2002 am deschis un srl, nu a functionat niciodata, intre 2003-30.09.2006 a fost suspendat.De atunci nu am mai depus nici un formular pe nicaieri,sperand ca ... (vezi toată discuția)
Cum scap de un srl ? razvan911 razvan911 Buna ziua, Am infiintat un SRL in 2004 la care sunt unic asociat si administrator. Firma a functionat pana la 1 ianuarie 2005 cand am hotarat sa nu mai ... (vezi toată discuția)