avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ADEVERINTA DE SALARIU /ADEVERINTA DE VECHIME!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ADEVERINTA DE SALARIU /ADEVERINTA DE VECHIME!!!

Buna ziua , vreau sa va intreb , nu am experienta necesara inca sa consiliez si in acest caz va intreb pe dumneavoastra ,m-a intrebat cineva ,a lucrat ca agent de paza ,de la inceputul angajarii i s-a spus ca nu elibereaza nici un fel de adeverinta pentru nici o banca mai exact ca nu elibereaza adeverinte , angajatul avea facut un imprumut la o asa zisa banca , mai degraba zis o societate de camatari legali si ii trebuia adeverinta sa ateste faptul ca este angajat in care sa prezizeze salariul net pe care il are , angajatul dupa 2 luni de munca ia solicitat o adeverinta pentru asociatia de proprietari fiind nevoit sa depuna la societate la care avea imprumutul ,stiind ca nu elibereaza adeverinte pentru banci ... de la una la alta sefa serviciului de resurse umane a aflat de acest fapt fiind sunata de societate in vederea confirmarii adeverintei ,dupa i sa spus angajatului sa vina la firma sa predea ce avea de la firma si sa isi dea fortat demisia sub faptul ca daca nu isi da demisia el, il concediaza ei ,vreau sa va intreb avea dreptul angajatorul sa faca asa ceva sa nu elibereze adeverinte odata ce avea semnat cu ei un contract individual de munca , si poate sa schimbe data platii salariului cum vor ei , si in ceea ce priveste adeverinta de vechime as dori sa stiu in ce conditii de elibereaza si in cat timp se poate elibera , prezicez faptul ca la inceput angajatul a depus cartea de munca fiidui returnata de angajator sa o depuna el mai tarziu !!!

Va multumesc ,astept o lamurire ,un sfat , si care sunt caile de atac in vederea drepturilor salariale !

Va multumesc inca odata , o zi buna !
Cel mai recent răspuns: dana dgb , utilizator 11:20, 31 Martie 2011
In temeiul art.34 alin.5 C.mun., art.7 alin.3 din HG nr.161/2006, la solicitarea salariatului angajatorul este obligat să elibereze un document care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, vechimea în muncă, în meserie şi în specialitate.
Da ,da in acest conflict de munca nu i sa respectat acest drept ,si banuiesc ca acuma odata cu darea demisiei numai este nimic de facut ,daca imi puteti spune va rog despre plata salariului si contributiilor aferente dat fiind faptul ca nu a primit nici o copie a CIM , de aceea intrebam de adeverinta de vechime si de schimbarea datei de pe o zi pe alta a ridicarii salariului !

Va multumesc !
Ultima modificare: Luni, 28 Februarie 2011
CRISTIAN N-I, utilizator
Plata salariului se face la data stabilita prin c.i.m. ... referitor la plata contributiilor se poate face sesizare la ANAF .. in cazul in care acestea nu sunt platite se poate declansa un litigiu de munca avand ca obiect neexecutarea contractului de munca de catre angajator, prin neindeplinirea obligatiei de a plati contributiile sociale aferente veniturilor salariale realizate de angajat. Actiunea va viza toate contributiile sociale datorate.

Întârzierea nejustificată a plăţii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.
Multumesc frumos pentru lamuriri !!!
Referitor la banci, daca un salariat solicita adeverinta pentru banca, exista un formular anume de adeverinta pe care il da societatea?Ce trebuie sa contina in afara de salariu si functie?Va rog daca pot gasi la dvs un model.Multumesc

Alte discuții în legătură

Adeverinta salariat constantin constantin STIE CAREVA CUM POT EU OBLIGA LEGAL PE ANGAJATOR SA-MI COMPLETEZE FORMULARELE TIP CARE MI LE DA BANCA PT. A PUTEA FACE UN IMPRUMUT? ANGAJATORUL MEU IMI ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de venit neacceptata de nici o banca elig elig Buna ziua, Am si eu mare dificultate in obtinerea unui credit i[otecar. Sotului nu i se elibereaza adeverinta de venit formular bancar de la serviciu sub ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la adeverinta de salariat daca sunt in cic? eugenia2008 eugenia2008 Buna ziua , Sunt in CIC din 01-05-2007 ,am nevoie de o adeverinta de salariat pentru a-mi inscrie fiul la cresa. Angajatorul meu refuza sa mi-o dea pe ... (vezi toată discuția)