avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am dreptul la adeverinta de salariat daca sunt in CIC?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am dreptul la adeverinta de salariat daca sunt in CIC?

Buna ziua ,
Sunt in CIC din 01-05-2007 ,am nevoie de o adeverinta de salariat pentru a-mi inscrie fiul la cresa. Angajatorul meu refuza sa mi-o dea pe motiv ca am contractul de munca suspendat. Doresc sa-l inscriu pentru acomodare ,iar dupa aceea sa-mi reiau activitatea .
Am dreptul la aceasta adeverinta ? Daca am acest drept ,va rog sa-mi spuneti ce articol imi da acest drept pentru a -l mentiona in cererea de adeverinta.
va multumesc anticipat!:help:
P.S ma pot angaja in alta parte?
Cel mai recent răspuns: eugenia2008 , utilizator 17:07, 4 Septembrie 2008
Doamna dumneavoastra sunteti sa inteleg in concediu pentru cresterea copilului ,daca nu ati depasit durata prevazuta de lege adica de doi ani , beneficiati de toate drepturile ,ca or ce salariat al firmei respective cu exceptia veniturilor banesti ,de aceia angajatorul dupa terminarea concediului are obligatia sa primeasca la servici , ca atare are si obligatia sa va eliberze or ce adeverinta de care aveti nevoie. Daca refuza fa prezentati la inspectoratul teritorial de munca si sigur acestea va rezolva problema, intra in atributiunile dumnealor, patronul poate fi si sanctionat de acestea.
eugenia2008 a scris:

Buna ziua ,
Sunt in CIC din 01-05-2007 ,am nevoie de o adeverinta de salariat pentru a-mi inscrie fiul la cresa. Angajatorul meu refuza sa mi-o dea pe motiv ca am contractul de munca suspendat. Doresc sa-l inscriu pentru acomodare ,iar dupa aceea sa-mi reiau activitatea .
Am dreptul la aceasta adeverinta ? Daca am acest drept ,va rog sa-mi spuneti ce articol imi da acest drept pentru a -l mentiona in cererea de adeverinta.
Angajatorul sa citeasca O.U.G. nr.148/2005 si dupa aceea sa se pronunte! Aveti dreptul la acea adeverinta, sunteti angajata in continuare la acea firma, fiind suspendat contractul individual de muna! A se vedea si prevederile art.49 alin.(3) din Codul muncii.
Angajatorul este obligat sa elibere adeverinta, avand CIM suspendat pentru efectuarea CIC acest lucru se specifica in adeverinta.
tudorioan a scris:

eugenia2008 a scris:

Buna ziua ,
Angajatorul sa citeasca O.U.G. nr.148/2005 si dupa aceea sa se pronunte! Aveti dreptul la acea adeverinta, sunteti angajata in continuare la acea firma, fiind suspendat contractul individual de muna! A se vedea si prevederile art.49 alin.(3) din Codul muncii.
Art 49 sau 29?
multumesc din suflet pentru raspuns
Pe durata suspendării c.i.m pot continua să existe alte drepturi şi obligaţii ale părţilor, dacă acestea sunt prevăzute prin legi speciale, prin contractul colectiv de muncă aplicabil, prin contracte individuale de muncă sau prin regulamente interne.
In speta, dvs inca aveti calitatea de salariat al societatii respective, prin urmare la solicitarea salariatului angajatorul este obligat să elibereze un document care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, vechimea în muncă, în meserie şi în specialitate (art.34 alin.5 C.mun.)

Alte discuții în legătură

Adeverinta cic ID CONT STRATEGY SRL ID CONT STRATEGY SRL Buna ziua, Am o rugaminte: am o salariata aflata in CIC imi solicita deverinta pt medic familie si adeverinta ptr cresa. in adeverinta pt cresa trebuie sa-i ... (vezi toată discuția)
Pot sa-mi trimit demisia prin posta? eugenia2008 eugenia2008 Buna ziua, sunt in cic si am cim suspendat, m-am certat cu vechiul angajator deoarece nu a vrut sa-mi elibereze o adeverinta. Vreau sa stiu daca imi pot ... (vezi toată discuția)
Salariata care intra in concediu pentru cresterea copilului - declaratie pentru intreruperea activitatii mikitud mikitud Salariata intra in concediu de ingrijire incepand cu 17.04.2012 si mi-a cerut o decizie sau declaratie ?! pentru intreruperea activitatii.Ma poate ajuta cineva ... (vezi toată discuția)