avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Salariata care intra in concediu pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Salariata care intra in concediu pentru cresterea copilului - declaratie pentru intreruperea activitatii

Salariata intra in concediu de ingrijire incepand cu 17.04.2012 si mi-a cerut o decizie sau declaratie ?! pentru intreruperea activitatii.Ma poate ajuta cineva cu un model sau ce ar trebui sa contina acea decizie?
In statul de salarii cum v-a figura timp de 2 ani?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:47, 19 Septembrie 2012
S.C. .... S.R.L. / S.A.
SEDIUL SOCIAL....
TELEFON....
CUI...
DECIZIA NR.... / din....
de suspendare a contractului individual de munca nr............/.................
Avand in vedere ........................................., situatie in care contractul individual de munca urmeaza a fi suspendat;
In temeiul Legii nr.31/1990, cu privire la societatile comerciale, reprezentantul legal al SC
....................
DECIDE :
Art.1 Incepand cu data de ............................,contractul individual de munca nr. .............. / .................
al salariatului/ei, ...........................se suspenda in temeiul art. * din Codul Muncii.
Art.2 Prevederile prezentei decizii de suspendare urmeaza a fi executate si comunicate
salariatului/ei si I.T.M. ………………………
REPREZENTANT LEGAL,
(nume, prenume, semnatura, stampila societatii)
Dovada comunicarii:
Data si semnatura salariatului
sau confirmare de primire data postei

Aceasta decizie (de suspendare) va fi figura in REVISAL. In statul de plata angajata nu va mai figura.

**
Cine a cerut decizia / declaratia? Trebuie sa ii eliberati angajatei o adeverinta cu privire la cotizatiile care au fost retinute (sanatate) - necesara pentru a primi indemnizatia de crestere a copilului.
Adeverinta care trebuie eliberata este o adeverinta tip, cu veniturile nete obtinute in ultimele 12 luni inaintea nasterii copilului, cu perioada in care s-a beneficiat de concediu de maternitate, cu data la care se implinesc cele 42 zile minime de concediu de lauzie, etc.
Salariata aflata in concediu crestere copil trebuie sa apara pe statul de plata si in declaratia 112, cu ore suspendate, in fiecare luna.
Modelul expus are cateva inadvertente, chiar daca ele nu sunt prevazute in lege ...
1. lipsa termenului si instanta la care se contesta o astfel de decizie
2. la ITM nu se mai depune astfel de decizie ... totul se transmite prin REVISAL
rocristina a scris:

si in declaratia 112, cu ore suspendate, in fiecare luna.

Ma iertati in ce sectiune a D 112 o trecem?

Iar OUG 111/2010 prevede la art.13
d) dovada eliberata de angajator sau organele competente privind veniturile realizate; (adica adeverinta cu veniturile pe ultimele 12 luni)
e) dovada privind suspendarea activitatii pentru perioada in care se solicita concediul pentru cresterea copilului; (adica Decizia de suspendare a CIM in baza cererii salariatei de intrare in CIC).
Unele primarii solicita chiar copia cererii de intrare in CIC ( cerere cu aprobarea conducerii si stampila societatii)
Ultima modificare: Miercuri, 18 Aprilie 2012
leuca_luminita, utilizator
In declaratia 112 se trece tot la sectiunea A, ca si ceilalti salariati, numai ca in loc de ore lucrate in luna are ore suspendate.

Alte discuții în legătură

Declaratii salarii simona_iunie simona_iunie Va rog sa-mi spuneti daca o persoana care intra in concediu ingrijire copil pana la 2 ani mai apare pe declaratiile de somaj, pensii si sanatate (cu suma 0) ... (vezi toată discuția)
Plata cas datorat de angajator teom24 teom24 Am o firma cu un angajat pe care am fost nevoit sa-l trimit in concediu fara plata pe o perioada de trei luni.Intrebare: pentru perioada respectiva eu ca ... (vezi toată discuția)
Contract drepturi de autor - plata concediului pre si post natal mihar mihar Buna ziua, Angajatorul unde imi desfasor activitatea a recurs la contractele de munca pe drepturi de autor pentru a reduce impozitele si taxele. Astfel, ... (vezi toată discuția)