avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Plata CAS datorat de angajator
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Plata CAS datorat de angajator

Am o firma cu un angajat pe care am fost nevoit sa-l trimit in concediu fara plata pe o perioada de trei luni.Intrebare: pentru perioada respectiva eu ca angajator mai sunt obligat la plata cas datorata de angajator?
Ultima modificare: Marți, 5 Martie 2013
teom24, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dragos Stefan , Consultant resurse umane 20:00, 6 Martie 2013
1.Inregistrati in REVISAL si transmiteti la ITM,suspendarea CIM;
2.Depuneti decl.112 pentru lunile respective,pe 0 (zero);
3.Intocmiti stat de plata pe 0(salariul realizat=0);
4.Nu se plateste nimic in perioada suspendarii.
@Ileana567

De ce trebuie sa transmita Revisal in acest caz? Poate nu a facut decizie de suspendare...
Multumesc frumos pentru raspuns!
Pentru ca in REVISAL nu exista notiunea de "concediu fara salariu" si eu cred ca trebuie sa existe o corelatie intre adeverinta de vechime care i se da salariatului la plecare si REVISAL.
Potrivit art. 54 Codul muncii: Contractul individual de munca poate fi suspendat, prin acordul partilor, in cazul concediilor fara plata pentru studii sau pentru interese personale.

Daca angajatorul nu a intocmit decizie de suspendare in acest caz, nu are nicio obligatie vis-a-vis de REVISAL...

Alte discuții în legătură

S-a uitat declararea incetarii cim Anca114 Anca114 Buna ziua. Contabilul a uitat sa depuna incetarea cartii de munca a unui salariat de aproape 3 luni. Cum se poate indrepta greseala ? Se pot anula de ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata de o zi in noul revisal popanaid popanaid Am cativa angajati care au avut numai 1 zi de concediu fara plata. ex: 20 apr. Trec data de inceput suspendare 20.04, data de sfarsit tot 20.04, dar nu ma ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim ELENA2009 ELENA2009 buna ziua, am nevoie de un sfat de la dvs. pentru ca nus tiu cum sa procedez. an angajat a lipsit nemotivat din martie anul acesta, s-au facut demesurile ... (vezi toată discuția)