avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... abandon familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

abandon familie

Buna ziua...am nevoie de un sfat.
Eu si sotul meu suntem in divort, avem un copil de 1an jumatate...acum 3 luni ne-a alungat din casa ( casa fiind pe numele amandurora) si de atunci nu il mai intereseaza de nimic. Eu cu copilul m-am dus la sora mea..problema consta in faptul ca financiar nu prea ne descurcam, eu avand un salariu minim pe economie.
Intrebarea era: sotul meu nu este obligat sa sustina financiar hrana copilului??? mai ales ca stie ca eu nu prea reusesc?????? Exista vreo forma legala de a-l obliga????/ cu vorba buna nu reusesc, de cand ne-a gonit nici nu a mai vazut copilul......mi-a zis o data ca va veni sa-l vada dar.....cred ca a intervenit altceva pt ca nu a mai venit.
Stiu ca la tribunal se va stabili o pensie alimentara dar pana atunci??????
Cel mai recent răspuns: lupianca , utilizator 19:18, 28 Februarie 2011
Solicitati pe calea unei cereri de oronanta presedintiala intemeiata pe disp.art. 581 c.pr.civ. sa vi se incredinteze provizoriu minora pana la divort si sa fie obligat paratul la plata unei pensii de intretinere poentru minora. Numai ca procesul de ordonanta dureaza ceva mai putin decat divortul .In divort se va stabili pensia de intretinere incepand cu data introducerii actiunii daca sotul nu contribuie, astfel ca nu rezolvati mare lucru cu ordonanta. Oricum veti primi pensia pe lunile anterioare .
Multumesc mult pentru raspuns....actiunea de divort este introdusa......prima infatisare este in mai....in legatura cu pensia alimentara vor fi probleme pt ca sotul meu desi lucreaza in afara cu contract de munca si are un salariu f. mare va sustine ca nu are venituri........m-a si pus in tema ca nu imi va da mai nimic pt copil.
Eu m-am tot interesat ce se poate face in legatura cu acest aspect........salariul ii intra in contul din Romania......dar el nu va aduce nicio dovada in legatura cu asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatiile tatalui pana la divort nikita 27 nikita 27 buna ziua.am un baiat de 1 an si mam despartit de sot de 2 luni.nu a mai venit la el de 1 luna jumate si nici nu ia mai trimis nici un ban.1- ce obligati are ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentară în caz de divorț cu motiv adulter Mercuro5 Mercuro5 Buna ziua. Daca se ajunge la divort, din vina sotiei (adulter), si totusi ea alege divortul si probabil ca ea va primit custodia copilului, sotul este obligat ... (vezi toată discuția)
Divort - adulter iony32 iony32 buna ziua am o intrebare pt cei care au mai fost in situati de acest fel .sotia ma inselat si vreau sa divortez dar as vrea sa stiu cine plateste pensia ... (vezi toată discuția)