avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Casatorie cu o persoana venita in tara ilegal
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Casatorie cu o persoana venita in tara ilegal

Buna seara, as vrea sa stiu daca e posibil ca un cetatean musulman imigrant ilegal, sa se casatoreasca in romania cu o femeie de nationalitate romana, si daca da ce acte trebuiesc.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: papadopolos , utilizator 20:20, 1 Martie 2011
Din ce tara ?
Si cum a reusit sa treaca granita?
Este un amic pakistanez persoana pentru care intreb...de trecut a trecut ilegal si este deja in romania dar nu e luat in spatiu.Multumesc
Nu inteleg cum au curajul unii sa creada ca vigilenta politistilor romani poate fii invinsa????In primul rand ca sa va casatoriti cetateanul strain trebuie sa aiba pasaport.Daca nu are pasaport e clar ca nu pot fii indeplinite conditiile de legitimare,implicit nu se poate casatorii.Apoi,de fapt cu asta ar fii trebuit sa incep,sunteti obligata conform legii sa declarati la politie si la ORI (oficiul Roman pentru Imigrari)ca persoana se afla la dvs.Nu va jucati cu legea ca veti fii prinsi si stati la mititica,adica la puscarie.Ca sa va casatoriti cetateanul are nevoie de o adeverinta de cutuma eliberata de Ambasada sau Consulatul tarii sale din Romania.Daca nu are trebuie sa prezinte o adeverinta eliberata de starea civila din tara sa,insotita de o declaratie pe proprie raspundere din care sa rezulte ca indeplineste conditiile cerute de legea sa nationala si se poate casatorii.Apoi ii trebuie certificatul de nastere in original supralegalizat de MAE Pakistan,de Ambasada Pakistan din Romania si MAE Bucuresti,tradus si legalizat.Daca nu stie limba romana,ceea ce cred ca este adevarat,aveti nevoie de translator.Va repet,adresati-va autoritatilor romane in cel mai scurt timp.Nu deveniti un infractor.
De curiozitate pe la ce vama a trecut granita ?

Alte discuții în legătură

Casatorie in pakistan dana1966 dana1966 m-am casatorit in pakistan, eu fiin romanca si el pakistanez. Eu m-am intors in tara, si as vrea sa stiu unde ma pot adresa pentru a legaliza casatoria ... (vezi toată discuția)
Casatorie Mihaelap28 Mihaelap28 Buna ziua,cu o intrebare va deranjez,nepoata mea are dubla cetățenie română_sârbă,provine din o romanca si un sarb ,are pașaport romanesc dar ar vrea si ... (vezi toată discuția)
Casatorita cu cetatean pakistanez am nevoie de informatii . white chocollate white chocollate in noiembrie am venit in pakistan unde m-am casatorit cu cetatean pakistanez.locuim aici dar eu nu am inregistrat casatoria la ambasada si nici nu o sa-mi ... (vezi toată discuția)