Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema; datorita problemelor financiare parintii mei se cearta in permanenta. In urma cu doua zile tatal meu - pe fondul consumului de alcool - a luat-o la bataie pe mama fara motiv. In urma analizelor efectuate s-a stabilit ca mama are nevoie de ingrijiri medicale si tratament timp de 2-3 zile. Pana acum am respectat pasii legali si am scos certificat medico-legal.
PS: Dorim sa folosim acest certificat medico-legal in instanta in cazul unui divort.
- Putem cere despagubiri datorate prejudiciilor morale aduse mamei?
- Ce se va intampla cu tata in cazul in care il vom reclama la politie?
Pentru lovire si alte violente (180 cod penal) se depune plangere la politie in termen de 2 luni de la savarsirea faptelor. Pentru dovedirea lor se audiaza martori, se depune certificatul medico-legal. Va primi o amenda si despagubiri minore. Daca se ajunge in instanta dosarul dureaza foarte mult astfel incat , durata lunga a procedurii duce in 99,99%din cazuri la impacarea partilor si respectiv la incetarea procesului penal.
La divort nu ai nevoie de certificatul medico-legal,daca il ai totusi, il depui. Este suficient sa soliciti divortul si il obtii.
Lovire
marcica
In urma unei loviri soldata cu ingrijiri medicale de 9-10 zile poate fi fapta penala?
Si ce despagubiri pot optine? (vezi toată discuția)
Bataie
Adris_Ciuc
Zilele trecute niste amici au fost implicati intr-o bataie,in sensul ca ei se intorceau spre casa dintr-un club si alti tipi dintr-un bar au vrut sa bata o ... (vezi toată discuția)