avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... procedura legala in cazul vatamarii corporale in urma ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

procedura legala in cazul vatamarii corporale in urma violentelor casnice

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema; datorita problemelor financiare parintii mei se cearta in permanenta. In urma cu doua zile tatal meu - pe fondul consumului de alcool - a luat-o la bataie pe mama fara motiv. In urma analizelor efectuate s-a stabilit ca mama are nevoie de ingrijiri medicale si tratament timp de 2-3 zile. Pana acum am respectat pasii legali si am scos certificat medico-legal.

PS: Dorim sa folosim acest certificat medico-legal in instanta in cazul unui divort.

- Putem cere despagubiri datorate prejudiciilor morale aduse mamei?
- Ce se va intampla cu tata in cazul in care il vom reclama la politie?
Pentru lovire si alte violente (180 cod penal) se depune plangere la politie in termen de 2 luni de la savarsirea faptelor. Pentru dovedirea lor se audiaza martori, se depune certificatul medico-legal. Va primi o amenda si despagubiri minore. Daca se ajunge in instanta dosarul dureaza foarte mult astfel incat , durata lunga a procedurii duce in 99,99%din cazuri la impacarea partilor si respectiv la incetarea procesului penal.
La divort nu ai nevoie de certificatul medico-legal,daca il ai totusi, il depui. Este suficient sa soliciti divortul si il obtii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune corporala ninaci cristian ninaci cristian vreau sa stiu ce se poate face in urma unei agresiuni corporale,am fost batut de o persoana,fara sa ii fac nimic. A venit direct la mine si mi-a dat cu pumni ... (vezi toată discuția)
Lovire marcica marcica In urma unei loviri soldata cu ingrijiri medicale de 9-10 zile poate fi fapta penala? Si ce despagubiri pot optine? (vezi toată discuția)
Bataie Adris_Ciuc Adris_Ciuc Zilele trecute niste amici au fost implicati intr-o bataie,in sensul ca ei se intorceau spre casa dintr-un club si alti tipi dintr-un bar au vrut sa bata o ... (vezi toată discuția)