avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale actionarea in raspundere a administratorului
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

actionarea in raspundere a administratorului

Este posibil ca actionarii minoritari sa actionare in raspundere administratori unui SA daca impreuna detin 12% iar presedintele consiliului de administratie detine 78% , acesta fiind situatia el are drept de vot in AGA? Daca el se abtine, mai este AGA constitutiva avind in vedere ca voteaba doar 20% din cei prezenti ? Trebuie mentionat in PV de sedinta prezenta inaintea votari ?

Alte discuții în legătură

Descarcarea de gestiune ENGFULL ENGFULL am o problema de interpretare ...... cf legii 31/1990 m-brii CA si directorii nu pot vota descarcarea de gestiune pot vota insa situatiile financiare ... (vezi toată discuția)
Care sunt drepturile si obligatiile partenerului minoritar si majoritar functie de % detinute? Marius123 Marius123 As dori sa stiu daca legislatia prevede o scala de drepturi (ma refer la luarea deciziei in AGA, in capacitatea de a bloca anumite decizii luate de actionarul ... (vezi toată discuția)
Aga legal constituita sau nu??? codmor codmor Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati daca se poate cu un raspuns. Nu sunt jurist de meserie, asa ca .....#-o Lucrez la o societate comerciala, care are 5 ... (vezi toată discuția)