avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale descarcarea de gestiune
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

descarcarea de gestiune

am o problema de interpretare ......
cf legii 31/1990 m-brii CA si directorii nu pot vota descarcarea de gestiune
pot vota insa situatiile financiare daca nu se paote forma majoritatea prevazuta de lege ....


speta concreta - la aga participa un procent de 43,96% actiuni din care m-mebrii CA reprezinta 64,95 %(deci din cei prezenti)
aga este valabila , intruneste cond de particiapare ( 1/4 din nr total)
la descarcarea de gestiune CA nu voteaza .....
ceilalti voteaza in unanimitate ......

cf legii 31 " hotararile se iau cu majoritatea votutilor EXPRIMATE" faptul m-brilor CA de a nu vota se considera "abtinere" sau vot neexprimat ?
pt ca , daca l-as considera abtinere , cred ca ar intra in categoria "voturi exprimate " si atunci "descarcarea nu ar fi aprobata
, daca ar intra la "nu pot vota " deci "neexprimare" as considera ca in "majoritatea voturilor exprimate " ar intra doar cei 35.05 care voteaza pentru si deci "descarcarea ar fi votata ....

in concluzie ..... a fost sau nu votata descarea de gestiune ?



Ultima modificare: Marți, 31 Martie 2009
ENGFULL, utilizator
Cel mai recent răspuns: Feni , utilizator 18:01, 4 Aprilie 2009
Procedura de urmat in situatia dvs este inrunirea sedintei AGOA - la a doua convocare, cand in baza art. 126 alin2 coroborat cu art.112 alin 2 din Legea 31 actualizata , hotararile se vor putea lua in mod valabil indiferent de numarul celor prezenti si/sau reprezentati, cu o majoritatea simpla ( in cazul dvs se vor abtine actionarii administratori pentru votarea descarcarii de gestiune)
Sper ca v-am fost de ajutor
CF L.31/1990, art.111 descarcarea de gestiune e de competenta A.G.A nu a consiliului de administratie, iar sedinta A.G.A poate avea loc doar daca se intruneste nr. de membri mentionati in lege, iar dupa ce sedinta devina statutara,
hotararile se iau daca se intruneste un anume nr. de voturi al celor prezenti precizata in lege. Nu inteleg, la dv aga este formata dint tot cons.de admin.? Atunci cine pe cine descarca de gestiune. Membrii cons.de administratie nu pot vota in opinia mea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Aprilie 2009
Feni, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decsarcarea gestiune a adm.... ENGFULL ENGFULL la aga se prezinta un procent de 43,9 actiuni ; din totalul de actiuni prezente 65%sunt detinute de CA - firesc membrii CA nu participa la vot - ... (vezi toată discuția)
Aga boggieuk boggieuk As dori sa va intreb care sunt pasii care trebuie urmati pentru constituirea unei Asociatii Generale a Actionarilor (sau o forma de asociatie echivalenta) ... (vezi toată discuția)
Majoritate absoluta in srl - definitie? vlad_a_anca vlad_a_anca ce se intelege mai exact prin majoritate absoluta, in cazul unui SRL, avand in vedere ca legislatia nu prevede o definitie decat in cazul SA-urilor si in ... (vezi toată discuția)