avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea cetãþeniei române
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea cetãþeniei române

Poate cineva să-mi explice dispariţia din ultimul text al legii21/91 (ultima modificare-OUG 5/2010) a sintagmei "de îndată".
Iată textul vechi, modificat prin Legea nr. 354 din 12 noiembrie 2009:
"Art. 18. - Ministrul justitiei si libertatilor cetatenesti, constatand indeplinite conditiile prevazute de prezenta lege, emite de indata ordinul de acordare sau de redobandire a cetateniei romane, dupa caz. Ordinul de acordare sau de redobandire a cetateniei romane se comunica solicitantului, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, de indata, de la data emiterii ordinului."
Iata si textul nou:
"Art. 18
Presedintele Autoritatii Nationale pentru Cetatenie, constatand indeplinite conditiile prevazute de prezenta lege, emite ordinul de acordare sau de redobandire a cetateniei romane, dupa caz. Ordinul de acordare sau de redobandire a cetateniei romane se comunica solicitantului, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, de indata, de la data emiterii ordinului."

Nu aveţi impresia că dispariţia acestei indicatii temporale îi lasă doamnei Eucarie Nicoleta libertatea să semneze ordinele doar când este bine dispusă şi când are timp?

Alte discuții în legătură

Competenta materiala - actiuni in baza legii cetãþeniei nr. 21/1991 constant1313 constant1313 Cu toata jena, nu prea ma descurc in noul Cod de Procedura Civila:( Intrebare: O plangere in contencios, impotriva unei autoritati publice centrale se face la ... (vezi toată discuția)
Obtinere cetatenie ancutza_ciuban@yahoo.com ancutza_ciuban@yahoo.com Cetatean iordanian, obtinere cetatenie romana. (vezi toată discuția)
Dobândire cetãțenie româneasca a unui cetãțean american irina1991 irina1991 Bună seara! Care sunt condițiile în care un cetățean american ar putea primi cetățenie română ? Menționez ca el este casatorit cu o ... (vezi toată discuția)