Vreau sa cumpar un apartament cu prietena mea prin prima casa dar banca imi da doar pe numele meu pt ca nu suntem casatoriti.
Se poate face o conventie civila prin care apartamentul sa fie pe numele amandarora cu drepturi si obligatii egale chiar daca pe contractul de vanzare cumparare apar doar eu? Sau ce solutii oferiti...
Exista posibilitatea de a fi coproprietari ( fiecare va avea o cota-parte din dreptul de proprietate , individualizata ).
In caz ca ati fi casatoriti , bunul dobandit prin vanzare -cumparare este unul comun , proprietate devalmasa , insa cota - parte din dreptul de proprietate nu este individualizata .
Numai dupa imparteala aceasta va fi precizata de catre instanta de judecata , in functie de contributia baneasca la plata pretului .
Avand in vedere ca inca nu sunteti casatoriti , puteti dobandi bunul in calitate de copartasi .
La avans prietena a participat cu 250 de euro iar eu cu 2750.Precontractul s-a facut numai pe numele meu pt ca banca a spus ca numai daca suntem casatoriti poate face pe numele amandarora, fapt confirmat si de notarul la care am facut precontractul.Acum ce e de facut? inca nu am semnat contractul ..Cum fac sa fim amandoi proprietari? sau macar ea..fara sa trebuiasca sa refacem toate actele