avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Drepturile consilierilor locali.
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Drepturile consilierilor locali.

Cine stabileste cuantumul indemnizatiei de sedinta ale consilierilor locali, si pe ce baza legala ?
Indemnizatia se acorda ca o indemnizatie lunara, sau se acorda in functie de numarul sedintelor la care a participat consilierul local?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:17, 22 Mai 2008
art.34 din Legea nr.393/2004 - baza legala
Pentru participarea la şedintele consiliului local şi ale comisiilor de specialitate consilierul primeşte o indemnizaţie stabilită în condiţiile legii.
Indemnizaţia de şedinţă pentru membrii consiliului care participă la şedinţele ordinare ale consiliului şi ale comisiilor de specialitate va fi în cuantum de până la 5% din indemnizaţia lunară a primarului, preşedintelui consiliului judeţean sau primarului general al municipiului Bucureşti, după caz.
Numărul maxim de şedinţe pentru care se poate acorda indemnizaţia, este de o şedinţă de consiliu şi 1-2 şedinţe de comisii de specialitate pe lună.

Indemnizatiile de sedinta sunt stabilite de Consiliu si se acorda in functie de numarul de sedinte la care a participat consilierul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie sedinta extraordinara julien_slbz julien_slbz Un consilier local/judetean poate primi indemnizatie pentru participarea la lucrarile sedintelor extraordinare de consiliu si ale comisiilor de ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatia consilier local Crispopa Crispopa Care e modul de calcul al indemnizatiei de consilier local după noile creșteri salariale si câte ședințe se plătesc? Cine stabilește nr. acestora? (vezi toată discuția)
Indemnizatie consilieri locali aleko27 aleko27 Buna seara, Un consilier local face parte dintr-o comisie de specialitate, iar alt consilier local face parte din doua comisii de specialitate. ... (vezi toată discuția)