avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate - nerevizuibil
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate - nerevizuibil

Buna ziua.Am pensie de invaliditate din 2006.Am implinit 60 de ani in Ianuarie ac.Am o vechime in munca de 33 de ani,1 luna si 17 zile,la care se adauga 3,6 ani de grupa a2a.As dori sa stiu daca in vara,in luna iunie la comisie, pot fi trecut la nerevizuibil.?Am gradul 3 de invaliditate.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 15:35, 2 Martie 2011
Legea 263/2010
Art. 79
(1) Nu mai sunt supusi revizuirii medicale pensionarii de invaliditate care:

c) au varsta mai mica cu pana la 5 ani fata de varsta standard de pensionare si au realizat stagiile complete de cotizare, conform prezentei legi.

-Conditia de varsta este sa aveti peste 60 de ani(mai mica de 5 ani pana la varsta standard de 65)-deci in iunie 2011 este indeplinita.
-Conditia de stagiu este de 35 de ani si este indeplinita.

Deci indepliniti ambele conditii pentru a trece la nerevizuibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate barnos barnos barbat, nascut in 20 martie 1955, pensionat gr.3 de invaliditate in 2010, avand stagiul de cotizare de 32 ani. din 2010 si pana in prezent a lucrat cu contract ... (vezi toată discuția)
Dreptul la pensie de limita de varsta mariaindre mariaindre Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca sotul meu in virsta de 61 ani(25.01.1954) in prezent in pensie de boala are posibilitatea de a beneficia de nerevizuire la ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie buzaianugeorge buzaianugeorge sunt pensionar B.O din martie 2007.Am vechime 37 ani din care 34 cotizanti. Sunt nascut pe 13-09-1952. Cand am dreptul la pensie anticipat sau nerevizuibil (vezi toată discuția)