avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Solicitare despagubire la Fondul de Protectiei a ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Solicitare despagubire la Fondul de Protectiei a Victimelor strazi

Buna ziua!

Am o intrebare. Am fost avariat de un Opel Vectra anul trecut in noiembrie, masina era cu numere de Spania, astfel ca am deschis un dosar de despagubire la AVUS.
Dupa cateva luni 3 la numar , am fost instiintat printrun mail de cei de la avus ca au contactat asiguratorul AXXA din Spania si acesta a confirmat existenta politei de asigurare , dar ca aceasta era anulat in momentul producerii accidentului , asa ca nu pot acoperii dauna de 3500 de euro.
Ma gandesc acum sa fac o cerere la FPVS, pentru despagubire, insa nu am un alt act de dovedire ca polita era anulata decat mailul de la Avus si un document Pdf de la AXXA prin care au evaluat dauna .

Intrebarea este , ce anume ar trebi sa fac ca sa justific nulitatea politei de asigurare, e suficient mailul?
Si tinand cont ca masina este cumparata de la o firma si nu a fost inmatriculata pe mine pana acum , tinand cont ca nu mai dau de respactivii, pot sa solicit in nume propriu , sa fiu despagubit , in baza contractului de vanzare cumparare?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:30, 2 Martie 2011
dovada nulitatii politei o puteti obtine printr-o adresa comunicata asiguratorului. pe de alta parte, daca nu sunteti prorprietarul masinii (in acte) nu puteti face nimic deoarece proprietarul este singurul indreptati sa incaseze contravaloarea despagubirilor sau mandatarul sau (insa inteleg ca nu puteti obtine nici macar acest act).

Pagubitul, daca este si proprietar, sau daca are procura de la proprietar, se poate adresa FPVS direct sau la sediul/sprijinul oricarui asigurator autorizat sa elibereze polite RCA.In cazul dv. , cel mai potrivit "adresant" ar fi fost cel pomenit.Ramane sa rezolvati problema proprietarului.O firma nu poate disparea pur si simplu, fara sa lase "urme"!
Fara o imputernicire sau un act legal din partea proprietarului de drept nu va ia nimeni in seama.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire dauna cu asigurare de spania ovidiuhanzu ovidiuhanzu Buna ziua1 Am o intrebare. Am fost implicat intrun accident cu un auto care era asigurat la Axa in Spania, dauna este de aproximativ 3500 euro, am facut ... (vezi toată discuția)
Accident in germania moltobene moltobene am avut in luna iunie un accident in germania, din vina unei domnisoare de acolo...pana acum inca nu am fost despagubit ....brasov (vezi toată discuția)
Accident auto - proprietarul nu este de acord cu despagubirea. ContSters196490 ContSters196490 Buna ziua Fiind implicat intr-un accident auto ca parte pagubita am completat constatul amiabil cu soferul vinovat (acesta recunoscandu-si ... (vezi toată discuția)