avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Persoanele cu handicap grav sunt scutite de la plata ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Persoanele cu handicap grav sunt scutite de la plata impozitului pe cladiri si pe terenul aferent acestora?

As dori sa stiu daca persoanele cu handicap,care au si certificat doveditor,sunt scutite de la plata taxelor pe cladirea,casa in care locuiesc si pe terenul aferent acesteia?
Daca o perioada au beneficiat de aceasta scutire,iar ulterior li s-a cerut restituirea impozitulu, retroactiv pentru perioada cat nu au platit,se considera ca s-a savarsit un abuz?
Daca da,se pot restitui aceste sume de bani?
Imi puteti spune cadrul legal pentru aceasta scutire de la plata impozitului pentru persanele cu handicap?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: cri_secret_ina , utilizator 12:44, 4 Martie 2011
1-Art 26 din L nr 448/2006 precizeaza "persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiaza de urmatoarele facilitati fiscale b) scutire de la plata impozitului pe cladire si teren
2-Este neclara formularea dvs " iar ulterior li s-a cerut restituirea impozitului retroactiv pentru perioada cat nu au platit" ; daca nu au platit impozitul,ce sa li se restituie?

Vroiam sa spun ca pentru persoanele in cauza s-a aplicat respectiva scutire pt.cateva luni,apoi primaria respectiva a considerat sa le ceara banii inapoi pentru lunile pe care nu le-au platit,motivand ca nu mai este in vigoare legea.
Eu consider ca s-a savarsit un abuz.Nu-i asa?
Cum pot aceste persoane sa-si recupereze banii?
Carei institutii trebuie sa se adreseze?
Multumesc pt.timpul acordat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire taxe si impozite ciorasteanustanel ciorasteanustanel Mama este cu handicap grav si tatal este decedat. Pentru casa si terenul pe care l-au avut impreuna va plati impozit? Mentionez ca nu s-a dezbatut mostenirea ... (vezi toată discuția)
Scutire taxa de impozit pe cladiri pentru persoana cu handicap Giana7 Giana7 Buna ziua, Mama are certificat de handicap si i se solicita sa plateasca taxa impozitiului pe casa proprietate ( Ilfov) pentru ca adresa ei de domiciliu este ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre "scutire personala" și "scutire personala majorata" sunsray sunsray Recent am descarcat o cerere pentru [b]Scutire impozit pe venit din salariu[/b] , care sa o completez, - (o găsiți aici ... (vezi toată discuția)