Ca multa lume din tara asta, si eu am probleme cu administratorul de bloc. Din cauza restantelor acumulate de 2-3 apartamente din bloc (aprox. 180 mil. doar ei), in total restantele fiind de aprox. 600 mil. la un bloc cu 46 apartamente, cei buni platnici nu beneficiaza de apa calda, de ex. O buna parte din locatari, printre care si administratorul, si-au montat centrale termice si acest lucru nu ii mai deranjeaza.
Ma intreb daca este posibil sa il pot trimite in judecata pe administrator pentru faptul ca nu se implica in recuperarea datoriilor, cu toate ca in nenumarate randuri i-am si spus ce trebuie sa faca. Mentionez ca am incercat sa-l dau jos pe cale amiabila, dar nu am reusit din cauza mai multor vecini care considera ca am ceva personal cu administratorul.
raspunderea este in primul rand a presedintelui asociatiei. va trebui sa strangeti nr necesar de participanti, sa se faca o adunare generala unde sa se schimbe prin vot presedintele si administratorul.
Pe admnistrator nu-l puteti da jos amiabil decat daca sunteti presedintele asociatiei si il demiteti mai mult sau mai putin amiabil.
Ideea e ca implicarea in deschiderea proceselor pentru recuperarea restantelor ar trebui sa fie a presedintelui si a comitetului executiv.
Administratorul este persoana care se ocupa de administrarea condominiului, tine contabilitatea asociatiei, incaseaza banii de la locatari si-i plateste la furnizori. Dumnealui nu se ocupa cu procesele.
Suma este uriașă având în vedere mărimea (sau mai bine zis micimea) asociației.
Ca termen de comparație, în asociația noastră nu sunt mai mult de 3000-3500 de lei pe scară la 178 de apartamente, în total 15-16000 lei. Săptămâna trecută nu se afișaseră listele și nu prea a venit lumea la încasări, când am întrebat-o pe administratoră ce se întâmplă mi-a spus că majoritatea au plătit și așteaptă listele noi.
În cazul dvs puteți fie să vă luptați, ceea ce va fi foarte obositor având în vedere că majoritatea proprietarilor sunt restanțieri, dvs va trebui să mobilizați Comitetul executiv să recupereze datoriile, dacă nu, să încercați să schimbați comitetul, brrrr... sau să vă mutați, pentru că veți continua să aveți probleme. Îmi pare rău.
Altfel, antevorbitorii au dreptate, nu administratorul e de vină, chiar aveți ceva cu el, se pare:))
Administratorul daca locuieste pe scara dvs. poate sa-si puna centrala termica pentru ca este dreptul lui si nu are nici o vina de situatie pentru ca el este angajatul unei unitati cu personalitate juridica. De ce nu il cautati pe presedinte?.:(
Nu ca vreau sa fiu subiectiv, dar presedintele este reprezentantul asociatiei in instanta, pentru recuperarea datoriilor. Dar va spun din proprie experienta, am unul care are 7000 lei , am intocmit dosarul, (eu), l-am depus in 10 august 2010 la judecatorie , s-a dat sentinta in 10 noiembrie, am depus pentru legalizare (termen 1 luna), dupa aia am depus pentru incuviitarea executarii silite (termen 1 luna. Trebuie sa iau incuviintarea pe 9 martie. Faceti socoteala = 7 luni. Nu mai pui ca trebuie sa merg la executor, care mai dureaza, cred, vreo 2 luni. In total sa recuperez niste bani 9 luni.
Cand ar fi fost mai simplu, in felul urmator:
-- am facut memoriu la Presedintie, am fost in audienta la deputati, senatori de Cta . Sa se introduca in 230/2007 la art. 50 un aliniat (4), .....in caz de neplata , un reprezentant al furnizorului impreuna cu un reprezentant al asociatie, sa opreasca utilitatea respectiva, sa o sigileze.Daca o desigileaza intra la cod penal art.253 parca ,, ofensa adusa autoritatii'' puscarie 6-12 luni.......
Daca ii opresti apa , cat o sa stea cu rahatul in WC? Mai mult de 2 zile nu sta, si vine si plateste. La casa te mai duci dupa un copac.....dar la bloc?
Era o solutie mult mai practica decat sa pierzi 9 luni prin judecatorie sa iti recuperez banii.
Oprire apa
DoruTudor
Buna ziua.
Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje cu 88 de apartamente. Am avut nenorocul de a locui perete in perete cu un vecin rauplatnic. Nu locuiesc de mult ... (vezi toată discuția)