avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata partiala

Buna seara.Ma numesc Manea Ionel. Varsta de 56 ani si 6 luni [ 57 pe 28 august ], am 32 ani; 3 luni; 29 zile de munca, din care,10 ani; 1 luni; 20 zile grupa a 2-a de munca.....ma pot pensiona????____Multumesc anticipat.O seara buna tuturor...!!!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 03:49, 3 Martie 2011
Pentru a va pensiona anticipat partial aveti nevoie de un stagiu de 35 ani.
Perioadele asimilate nu se iau in calcul la stfel de pensionare.
Pentru cei 10 ani de grupa veti avea o reducere de 2 ani a varstei standard.
Nu va puteti pensiona. Pentru a beneficia de pensie anticipata partiala trebuie sa indepliniti, cumulativ, doua conditii:
-sa aveti varsta de 60 de ani;
-sa fi realizat stagiul complet de cotizare de 35 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot depune dosarul pentru pensie? bulai.ironim bulai.ironim Ma numesc Bulai Ironim. Sunt nascut in 09.05.1952. Am lucrat in Brasov dupa cum urmeaza: Am lucrat ca lacatus din 15.04.1969-2004 la aceeasi intreprindere. ... (vezi toată discuția)
Reducere varsta de pensionare grupa i de munca aijin aijin Buna ziua. Am urmatorul caz, daca ma puteti ajuta cu calcularea varstei de pensionare: Femeie, nascuta la 17 ianuarie 1961, stagiu de cotizare 28 ani 3 luni, ... (vezi toată discuția)
Referitor pensie anticipata partiala ppxxpp ppxxpp Buna dimineata. Ma numesc Andrei Paula sunt nascuta la 24 09 1960 si as vrea sa stiu daca la pensia anticipata partial se adauga si cei 21 ani si 4 luni de ... (vezi toată discuția)