avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Punctajul suplimentar pentru activitatea lucrata in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Punctajul suplimentar pentru activitatea lucrata in grupe de munca. Art 169, alin. (3) din Legea nr. 263/2010 - interpretare

Buna seara!
As fi recunoscator D-nei Gabriela Pintea daca m-ar lamuri si pe mine.

Sunt pensionar in baza unei decizii pentru munca depusa si limita de varsta din 16.07.2002

Voi detalia cateva puncte din decizie pentru a intelege mai bine situatia data.

E) Date care au condus la stab.drepturilor de pensie
Varsta 45 ani 10 luni
Varsta standard de pensionare 65 ani
Reducerea varstei de pensionare
- datorita - conditiilor speciale si deosebite 0 ani 0 luni
- legilor speciale 0 ani
- Decr. 118/90 0 ani 0 luni
-Lg. 42/90 0 ani

F) Stagiul de cotizare:
- Stagiul comple de cotizare (conf.Legii 19/2000) 20 ani si 0 luni
-Total stagiu de cotizare realizat 35 ani 10 luni 9 zile
din care - sector de stat
- din care - in gr.I (Lg.3/1977) 0 ani 0 luni 0 zile
- in gr.II (Lg.3/1977) 1 an 1 luna 14 zile
- conditii speciale 22 ani 4 luni 20 zile
-anterior 04.2001 21 ani 1 luna 24 zile
- conditii normale 1 an 3 luni 21 zile

Stagiu asimilat 3 luni 14 zile
Stagiu aferent gr.I si gr. II 10 ani si 9 luni
....... toate celelalte subpuncte sunt cu zero

Fac precizarea ca nu am primit majorare nici in baza OUG din 2008 si nici in baza ART 169 al carui aliniat 3 nu il inteleg
3) De creşterea punctajelor anuale prevăzută la alin. (1) beneficiază şi persoanele ale căror drepturi de pensie s-au deschis în perioada 1 aprilie 2001 - 2 noiembrie 2008 inclusiv, numai în situaţiile în care, potrivit legii, la determinarea punctajului mediu anual s-au utilizat stagiile complete de cotizare prevăzute de legislaţia în vigoare în perioada respectivă.

In OUG /2008 se facea trimitere clar la art.20 din Lg.19/2000 mai exact ca nu beneficiaza de punctaj suplimentar cei care au lucrat subteran , dar acum nu inteleg ce categorii sunt exceptate de majorarea cu 0.50% respectiv cu 0.25%

Va multumesc frumos!

Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 04:44, 3 Martie 2011
Nu beneficiati de aceasta majorare,deoarece pentru determinarea punctajului mediu anual s-a utilizat vechimea in munca necesara deschiderii dreptului la pensie prevazuta de acte normative cu caracter special. Mai precis stagiul complet utilizat a fost de 20 de ani in loc de 30 de ani si 1 luna corespunzator lunii iulie 2002.

Mai multe detalii gasiti aici:
www.avocatnet.ro/content/art...
marii_48 a scris:
In OUG /2008 se facea trimitere clar la art.20 din Lg.19/2000 mai exact ca nu beneficiaza de punctaj suplimentar cei care au lucrat subteran , dar acum nu inteleg ce categorii sunt exceptate de majorarea cu 0.50% respectiv cu 0.25%

Sunt exceptate aceleasi categorii, respectiv persoanele ale caror drepturi de pensie nu au fost determinate in functie de:
-stagiul complet de cotizare corespunzator datei nasterii, sau de
-stagiul complet de cotizare corespunzator datei deschiderii drepturilor de pensie.

In alta ordine de idei, daca n-ati beneficiat de prevederile OUG nr. 100/2008 cum ati putea beneficia de prevederile art. 169, alin. (1) din Legea nr. 263/2010? Redau, mai jos, alineatul 4 al art. 169 din Legea nr. 263/2010:
Art. 169
.............................................
(4) Prevederile alin. (1) se aplică prin acordarea diferenţei dintre creşterea punctajului mediu anual rezultată şi cea acordată conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 100/2008 pentru completarea Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, aprobată prin Legea nr. 154/2009.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punctaj suplimentar bichios floarea victoria bichios floarea victoria Vin la dvs cu urmatoarea intrebare; Am un puncataj mediu anual de 1.28820 pct.M-am pensionat la varsta de 51 ani si 10 luni mai exact in luna mai anul ... (vezi toată discuția)
Relatii calcul pensie tedy tedy cu respect, pe data de 01-02-2008 am fost pensionat pe caz de boala profesionala.varsta la care s-a ivit invaliditatea a fost de 50 ani 1 luna 18 zile.Stagiul ... (vezi toată discuția)
Majorare punctaj pentru gr.1 si gr.2 de munca marcel52 marcel52 Buna ziua. Am lucrat in gr.1 de munca si conditii speciale(subteran) din luna 05 1986 si pana in luna 11 2009 cand am iesit la pensie si as dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)