avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... consum fraudulos de energie termica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

consum fraudulos de energie termica

buna seara am si eu o intrebare , recent am efectuat un control la un proprietar care pretindea ca este debransat si am constatat ca in ciuda faptului ca prezenta un proces verbal de debransare la 2 din incaperile imobilului , nu prezenta sigilii la elementele de legatura intre coloanele verticale si corpul de incalzire
Am consemnat asta intr-un proces verbal si acum vrem sa anuntam radetul intrucat vrem sa vedem daca procese verbale sunt reale intrucat respectiva lucreaza la radet si poate le-a eliberat pe sub mana, si deasemenea vrem sa le solicitam sa vina la fata locului sa constate lipsa sigiliilor, iar asociatia doreste sa actioneze in instanta proprietarul pentru consum fraudulos de energie termica si aducerea unu prejudiciu locatarilor de pe scara respectiva intrucat nu sunt repartitoare si fatura se imparte la total metrii utili . va rog un sfat multumesc
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 08:58, 3 Martie 2011
Greu de evaluat consumul fraudulos
Eventual se poate dispune expertiza care sa aproximeze consumul realizat prin corpurile de incalzire fara sigilii
ma gandesc sa refac calculul incalzirii pe scara respectiva pe perioada in care a consumat fraudulos si sa il obligam la plata. nu mi se pare un calcul greu daca exista facturile la anexa se vede pe gica respectiv scariii valoarea facturii care s-a impartit la total metri utili din scara respectiva , diminuati cu suprafata debransata a doamnei si refacem prin adaugarea acelor metrii si vedem cu cat a pagubit vecinii vi se pare corecta ideea mea?
daca calculul se face la suprafata, chiar nu conteaza cate radiatoare are sau nu are functionabile...;) se ia suprafata utila a apartamentului si i se repartizeaza consumul aferent...In ceea ce priveste controlul, stati linistita ca nimeni de la Radet nu va veni s-o sanctioneze niciodata...:confused:
nu vreau sa o sanctioneze neaparat vrrau sa constate lipsa litigiilor ca sa am proba in instanta si daca vrea sa fie intradevar scutita la calcura pe viitor sa aiba temei legal , adik sa-i puna sigiliile si atunci rezolvam problema toata lumea e impacata
Dumneavoastra ati constatat lipsa sigiliilor. Dar ati constatat ca acel proprietar consuma energie? Era cald acel "corp de incalzire"?
Apelati la furnizor sa constate, sa incheie un PV cu aceasta ocazie.
Vedeti ce parere au si ei si-apoi actionati in instanta daca este cazul.
Puteti sa-i cereti sa plateasac acelasi consum ca si alte apartamente ce s-au incalzit normal.

Alte discuții în legătură

Debransare toamna-iarna vsu vsu Buna ziua! La noi in bloc a aparut o situatie interesanta. 3 vecini s-au gindit ca vor sa monteze centrala termica si sa se debranseze de la RADET. Au ... (vezi toată discuția)
Problema administrator / radet marian200089 marian200089 Buna ziua, In august 2015 am cumparat un apartament prin programul prima casa. Una din facilitati era centrala termica deja montata ( cam de 10 ani). Pana ... (vezi toată discuția)
Fond radet prin care asociatia obliga locatarii sa plateasca in avans sergiu_paul88 sergiu_paul88 Buna ziua, Blocul in care locuiesc are multi restantieri cu sume mari si iarna trecuta ne-a fost oprita apa calda. Au strans bani de la toate apartamentele ... (vezi toată discuția)