avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... consum fraudulos de energie termica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

consum fraudulos de energie termica

buna seara am si eu o intrebare , recent am efectuat un control la un proprietar care pretindea ca este debransat si am constatat ca in ciuda faptului ca prezenta un proces verbal de debransare la 2 din incaperile imobilului , nu prezenta sigilii la elementele de legatura intre coloanele verticale si corpul de incalzire
Am consemnat asta intr-un proces verbal si acum vrem sa anuntam radetul intrucat vrem sa vedem daca procese verbale sunt reale intrucat respectiva lucreaza la radet si poate le-a eliberat pe sub mana, si deasemenea vrem sa le solicitam sa vina la fata locului sa constate lipsa sigiliilor, iar asociatia doreste sa actioneze in instanta proprietarul pentru consum fraudulos de energie termica si aducerea unu prejudiciu locatarilor de pe scara respectiva intrucat nu sunt repartitoare si fatura se imparte la total metrii utili . va rog un sfat multumesc
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 08:58, 3 Martie 2011
Ca sa se deconecteze, fie si partial era necesar si avizul asociatiei de proprietari.
Legea 325/2006, Capitolul VI, sectiunea 5, art.30(2,5,6)(

2) Deconectarea unui consumator de energie termica dintr-un condominiu se face cu respectarea următoarelor condiţii cumulative:
a) acordul vecinilor de apartament, atât pe orizontala, cat şi pe verticala;
b) acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin hotărârea adunării generale, asupra intentiei de realizare a unui sistem individual de încălzire;
c) anunţarea, în scris, a operatorului care are şi calitatea de furnizor, cu cel puţin 30 de zile înainte.
..............................
(5) Deconectarile/debransarile prevăzute la alin. (1)-(3) se efectuează numai de către operatorul care are şi calitatea de furnizor, în termen de maximum 45 de zile de la data solicitării, după verificarea documentelor care dovedesc îndeplinirea condiţiilor cumulative impuse.
(6) Cheltuielile de deconectare/debransare se suporta de către solicitant.

Exista acest aviz, acord sau cum vreti sa-l numiti?
Cum a ajuns sa i se calculeze caldura mai putin?

Ce relevanta poate avea un PV cand deconectarea nu era facuta in mod real? Eu stiu ca RADET-ul cand deconecteaza taie teava pur si simplu si ii pune dop. Nu se incurca cu sigilii.

Doamna poate sa fi consumat caldura sau nu, ideea e ca deconectarea trebuie facuta ca lumea si fara dubii, pe vazutelea.
De recalculat se poate recalcula si fara sa mai chemati RADET, dar doamna daca vrea sa se deconecteze trebuie s-o faca asa cum trebuie, cu taiat de teava si cu plata prestatiei de reechilibrare hidraulica.

Eu in apartament cand m-am debransat legal au venit doua doamne care au verificat situatia din teren si am semnat impreuna un proces-verbal dar sigilii nu s-au pus decat la dopurile de la apa calda, de unde s-a taiat teava la incalzire s-a verificat ochiometric.

Trebuie sa verificati la asociatie daca exista pentru cazul acesta p.v. de debransare partiala,vorbiti cu proprietarul in cauza si mai verificati odata daca intradevar consuma fraudulos printr-o inspectie inopinanta.

A-ti putea cere proprietarului sa indeparteze de pe pozitie caloriferele debransate. :thumbdown:
Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2011
johnpescar, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare toamna-iarna vsu vsu Buna ziua! La noi in bloc a aparut o situatie interesanta. 3 vecini s-au gindit ca vor sa monteze centrala termica si sa se debranseze de la RADET. Au ... (vezi toată discuția)
Problema administrator / radet marian200089 marian200089 Buna ziua, In august 2015 am cumparat un apartament prin programul prima casa. Una din facilitati era centrala termica deja montata ( cam de 10 ani). Pana ... (vezi toată discuția)
Fond radet prin care asociatia obliga locatarii sa plateasca in avans sergiu_paul88 sergiu_paul88 Buna ziua, Blocul in care locuiesc are multi restantieri cu sume mari si iarna trecuta ne-a fost oprita apa calda. Au strans bani de la toate apartamentele ... (vezi toată discuția)